• Arnoud J Spaaij

Wandelgemeente Leusden 'loopt mee' in Nijmeegse vierdaagse

LEUSDEN Leusden is Wandelgemeente van het Jaar 2017 en dat moeten zoveel mogelijk mensen weten, vindt de promotiecommissie. Maar liefst 125 poloshirts zijn gratis beschikbaar voor Leusdenaren en Achtervelders die dit jaar de Nijmeegse vierdaagse lopen.

Arnoud J Spaaij

Commissielid en en zelf fanatiek wandelaar Gerrit Kroeze vertelt dat iedere wandelaar vanaf maandag 10 juli twee poloshirts kan ophalen bij de VVV in Leusden. ,,Het zijn witte polo's met het logo 'Leusden Wandelgemeente van het Jaar 2017' aan de voorzijde. Natuurlijk niet aan de achterzijde", legt Kroeze uit, ,,want heel veel mensen wandelen met een rugzak op."

De polo's zijn goed wasbaar. ,,Heel belangrijk natuurlijk want naast comfort is de promotiewaarde groot. Dan moeten de shirts er natuurlijk vlekkeloos uitzien. Honderdduizenden gaan dit zien", zegt Kroeze enthousiast. Hij bedoelt natuurlijk dat honderdduizenden op de Nijmeegse vierdaagse afkomen en dat maakt de promotie in de wandelwereld van belang.

Naast de gratis polo's komen er nog meer activiteiten deze zomer aldus Kroeze. ,,Voor september komen we nog met enkele evenementen om de benoeming te vieren en de wandelroutes in de gemeente extra onder aandacht te brengen", zegt Kroeze die zelf al voor de 45-ste keer de Nijmeegse gaat lopen.

Achtervelders kunnen de polo ophalen bij Gerrit Kroeze aan huis na telefonisch contact te hebben opgenomen op 06-29025625. Mensen die in Leusden wonen kunnen dus bij de VVV in de Openbare Bibliotheek Leusden terecht. ,,En mochten we te weinig shirts hebben dan laten we er nog voor de vierdaagse voldoende bijmaken", besluit Gerrit Kroeze.