• Yteke Kollner-Weerstra

Vrijkaarten voor Patrick Nederkoorn

LEUSDEN BDUmedia heeft vrijkaarten in de aanbieding voor een try-out voorstelling van cabaretier Patrick Nederkoorn. Nederkoorn, afkomstig uit Amersfoort, treedt zaterdag 17 november op in het Leusdense theater De Tuin met zijn derde solo-voorstelling 'Ik betreur de ophef'.

Patrick Nederkoorn (die in 2017 genomineerd was voor de 'Neerlands Hoop', een landelijke cabaretprijs voor aanstormend talent) is lid van het team van Spijkers met Koppen, cabaretier en columnist. In zijn derde avondvullende solovoorstelling vertelt hij op aanstekelijke wijze over zijn verleden als gemeenteraadslid. Nederkoorn zat van 2010 tot 2014 voor D66 in de Amersfoortse gemeenteraad.

Wat bezielde hem? Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Wat liep er zo grandioos mis? En met wie belandde hij in de bezemkast?

'Ik betreur de ophef' is een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens. 'Een gedreven, energieke verteller. (…) Nederkoorn laat zien dat hij een cabaretier is om rekening mee te gaan houden', schreef NRC Handelsblad over zijn vorige programma. 'Met sterke grappen zet Nederkoorn een vet uitroepteken achter de kwalificatie 'groot talent', aldus de Volkskrant.

Belangstellenden kunnen mailen met Contentmanager Daan Bleuel, d.bleuel@bdu.nl.