Voormalig gemeentewerfterrein wordt duurzame ontmoetingsplek

LEUSDEN De verkoop van Hamersveldseweg 105 is gegund aan Kinderopvang De Wiebelwagen in Leusden. Dat heeft de notaris vorige week bekendgemaakt in een openbare zitting. De Wiebelwagen wil het terrein kopen en het, samen met De Groene Belevenis, omvormen tot een duurzame en groene ontmoetingsplek voor jong en oud. Dat komt overeen met de wens die het college had voor de herontwikkeling van deze locatie.

Er is één plan ingediend voor de herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf. Dit tot grote verrassing en blijdschap van de eigenaresse van De Wiebelwagen, Anita den Hartog.

Voor de herontwikkeling heeft De Wiebelwagen samenwerking gezocht met een aantal lokale organisaties. Natuurboerderij De Brinkhorst, Welzin, Dagbehandeling en zorgcentrum Lisidunahof, Stichting Down Town Leusden i.o., Kookstudio van den Berg en Paardenkr8 coaching en pedagogische begeleiding zijn mogelijk toekomstige gebruikers van het terrein. Door deze samenwerking ontstaat in Leusden een nieuw, bruisend knooppunt van duurzame maatschappelijke activiteiten.

De Wiebelwagen wil zo snel mogelijk van start gaan met de activiteiten op de nieuwe locatie. Dat hangt wel af van de termijnen van de nog te doorlopen vergunningprocedures.