• Dieuwertje Blok

    NTR

Voorleesontbijt met Dieuwertje Blok in no-time volgeboekt

LEUSDEN Het voorleesontbijt met Dieuwertje Blok in de bibliotheek van Leusden was in no-time 'uitverkocht'. De kaartjes vlogen volgens de bieb 'nog sneller dan warme broodjes' over de toonbank waardoor de voorleessessie al helemaal volgeboekt is. Maar er is een oplossing voor iedereen die geen kaartje heeft maar er toch een beetje bij wil zijn.

Woensdag 23 januari is de televisiepresentatrice in de bibliotheek Leusden om de Nationale Voorleesdagen te openen. Kinderen die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen, kunnen toch meegenieten. Cameraman Roel Rekko (die bijvoorbeeld werkt voor het NOS Jeugdjournaal) heeft aangeboden om de livestream te verzorgen. Vanaf 09.00 uur te zien in de Facebookgroep van De Bibliotheek Leusden, op 23 januari.

,,Kinderen zonder kaartje kunnen helaas echt niet naar binnen in verband met veiligheidsvoorschriften'', meldt de bibliotheek. ,,Gelukkig komen er nog meer feestjes aan. Zo is er 23 januari om 15.00 uur een kindertheater, een meespeelvoorstelling en 30 januari een feestje met Talitha. 

Voor de Nationale Voorleesdagen kiezen jeugdbibliothecarissen een boek uit, dat centraal staat. Dit jaar is dat Een Huis voor Harry, van Leo Timmers. Het verhaal van kat Harry die verdwaalt tijdens een potje tikkertje.