• Foto: Foto Djim

Voorbereidingen Midsummer Dream op stoom

LEUSDEN Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus vindt in Leusden op Kasteel Stoutenburg het muzikale evenement Midsummer Dream plaats. De voorbereidingen ervoor zijn inmiddels in volle gang. Een tussenbalans.

Om dit grote spektakel te realiseren is de Stichting Opera Leusden opgericht, bestaande uit drie personen: Ton Weevers (voorzitter), Cees Floor (secretaris) en Richard Klaassen (penningmeester). De taak van het bestuur in de voorbereiding was met name het schrijven van het projectplan, het maken van de begroting en het enthousiasmeren van heel veel betrokkenen met name in Leusden.

PROJECTGROEP Daarna begon de samenstelling van de projectgroep met mensen uit Leusden die veel ervaring hebben met het organiseren van evenementen. De projectgroepleden zijn : Marina van Houte voor het organiseren van het evenement, met name de picnic, Mireille den Hartog voor alle PR uitingen, Dieuwke Biesma voor de organisatie van Bijzondere Groepen op zaterdagmiddag, Bart Wichers voor de ticketverkoop en de website, Jos Voskuilen en Marc Kocks voor de techniek, Nel Menkveld voor de coördinatie van het projectkoor, Friso Hofman voor de relatie met Lisiduna, en Margriet van der Wee als vrijwilligerscoördinator.

MUZIKALE VOORBEREIDINGEN Tijdens het evenement zijn er vijf voorstellingen. De cast van de voorstellingen bestaat uit professionele zangers en zangeressen uit heel Nederland en daarbuiten. Onder leiding van Joke Hoolboom (artistiek leider Holland Opera) en Jesse Passenier wordt hard gewerkt aan de regie en de arrangementen. Ook is er een speciaal projectkoor van 25 dames uit Leusden en omgeving samengesteld die arrangementen instuderen en ook intensief worden betrokken bij de uitvoering van de Midsummer Dream. Harmonieorkest Lisiduna gaat een aantal arrangementen instuderen dat een heel speciaal tintje aan de voorstellingen zal geven.

DIEUWERTJE BLOK De voorstellingen worden geïntroduceerd en gepresenteerd door Dieuwertje Blok, uiteraard bekend van het Sinterklaasjournaal. Zij zal het publiek informeren over het verhaal, met name wat het publiek te wachten staat bij de vier vensters in het bos, waar men in een groep van 50-65 personen naar toe wandelt. Dit zal het geheel een speciale sfeer geven en het is spannend voor jong en oud.

WERKOVERLEG OP VELE FRONTEN Om het evenement in goede banen te kunnen leiden moet er ontzettend veel geregeld worden met allerlei instanties. Zo zijn er afspraken gemaakt met bijvoorbeeld de EHBO, verkeersregelaars, veiligheidsfunctionaris en de gemeente voor diverse vergunningen.

Met het Utrechts Landschap heeft Stichting Opera Leusden een plezierig overleg met betrekking tot het gebruik van het landgoed en ook met de bewoners van Kasteel Stoutenburg hebben zij afspraken gemaakt. Op het terrein van het kasteel wordt tijdens het evenement een tribune neergezet en is er een speciaal decor ontworpen. Voor de picnic voorafgaand aan het eindspektakel zal het terrein voor het kasteel worden gebruikt.

De picnic is een feestje op zich, hiervoor zijn contacten gelegd met plaatselijke leveranciers van (streek)producten om te komen tot een mooie picnic dat dit evenement een bijzonder tintje moet geven. Marina van Houte en Ton Weevers bespreken de aanpak intensief met Het Lokaal en de Picnic organisatie uit Amersfoort. De bezoekers ontvangen na het inleveren van vouchers een picnic-tas en verse waren kunnen worden gehaald bij marktkramen. Ook zijn er nog wat speciale verrassingen. Tijdens de picnic kunt u ook mooie boomstam schijfjes beschilderen onder leiding van Evelien Kooloos en na afloop kunt u uw kunstwerkjes mee naar huis nemen.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT Voor een dergelijke organisatie zijn veel vrijwilligers nodig. Als je als vrijwilliger betrokken bent krijg je een mooi kijkje achter de schermen van de organisatie en zal je met veel onderdelen kennis maken. Wij zijn op zoek naar gastvrouwen en gastheren, medewerkers voor de kassa, ontvangstbalie, barmedewerkers en technische ondersteuning bij licht en geluid. Voel je er wat voor om vrijwilliger te worden bij één of meer voorstellingen, geef je dan op bij vrijwilligers@operaleusden.nl.

KAARTVERKOOP Er worden door sponsoren veel kaarten beschikbaar gesteld aan inwoners van Leusden. Daarnaast kunnen belangstellenden kaarten kopen via de website www.operaleusden.nl.

De kaartverkoop loopt goed; voor zondagmiddag en zondagavond zijn nog kaarten beschikbaar, de andere voorstellingen zijn bijna uitverkocht. Voor vragen kunnen geïnteresseerden mailen naar kaartverkoop@operaleusden.nl.