Vol programma Koningsdag

Veel muziek en marktkraampjes

De dag begint traditiegetrouw met de Reveille. Een keer per jaar is het toegestaan om 's morgens vroeg heel veel lawaai te maken.Deelnemers vertrekken op de fiets, step, skelter, zeepkist of bakfiets om 7.00 uur vanaf De Til. Met blikken, pannen en potten achter de fiets en uitgerust met fluitjes, toeters en ratels luiden zij met veel herrie de feestdag in.

Iedereen die goed kan fietsen mag meedoen. Deelname met brommer, scooter, auto of ander gemotoriseerd voertuig is niet toegestaan.

En de allerjongsten nemen natuurlijk een lawaaierige begeleider mee voor de veiligheid.

Om 10.30 uur is het tijd voor de Aubade op het Muziekplein naast De Til. Vanaf verzorgingshuis 't Hamersveld komt de optocht aan op het muziekplein, waar onder begeleiding van Muziekvereniging Lisiduna Nederlandse liederen gezongen worden.

De tekst van de liederen zal worden uitgedeeld en zijn vooraf te bekijken op de website van de oranjevereniging www.ovleusden.nl.

De Aubade zal feestelijk worden afgesloten met het tegelijk oplaten van de honderden ballonnen die meedoen met ballonnenwedstrijd.

SPRINGKUSSEN In de wijk Hamersveld wordt van 10:00 uur tot 17:00 uur de kleedjesmarkt gehouden.Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid voor de kinderen om speelgoed en andere spullen te koop aan te bieden.Ook staan er diverse attracties zoals een springkussen, suikerspin, draaimolen en is er de mogelijkheid om te softballen

Kinderen die op de kleedjesmarkt willen staan mogen vanaf 05:00 uur plaats nemen. Vanaf 06:00 uur zal het parcours langzaam gesloten worden.

Om 07:00 uur is het parcours definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. De te verkopen spullen mogen alleen in tassen, dozen, bolderwagens en kleine handbagagekarren op de kleedjesmarkt worden gebracht, dus geen (te)grote spullen en niet met de auto.

BRADERIE Aan de Hamersveldseweg vindt tussen 10.00 en 17.00 uur de Braderie, kunst- en hobbymarkt plaats. Dit jaar zal er weer veel te beleven zijn. Voorgaande jaren trok dit evenement duizenden bezoekers/. Hobbyisten laten alles horen, zien en beleven over hun passie. Kunstenaars tonen hun creativiteit en specialisme. Ambulante handelaren bieden voor speciale Oranje prijzen hun koopwaar aan. Diversen stands en verkoopwagens zorgen voor lekkere en bijzondere versnaperingen en dranken.

Op het Muziekplein hebben al veel bekende bands en artiesten live opgetreden, ook dit jaar zal het Muziekplein een gezellige muzikale ervaring zijn. De hele dag is er feest op het Muziekplein naast De Til, waar Leusdenaren elkaar tussen 11.00 en 17.00 kunnen ontmoeten.

Met het Muziekplein voldoet de Oranjevereniging aan de wens van voornamelijk de dertigers en de veertigers, om ook voor deze leeftijdsgroep een aantrekkelijke Koningsdagactiviteit te organiseren. Ook steeds meer jongeren weten de weg te vinden naar de live optredens van de diverse bands en artiesten.