• Foto Djim

Vervolg op Midsummer Dream-opera

LEUSDEN De organisatie van de succesvolle openluchtopera Midsummer Dream is bezig met een tweede productie voor 2018. Dat maakte Ton Weevers, voorzitter van de organisatie, maandagavond tijdens een evaluatie in theater De Tuin bekend.

Landgoed 'Leusder End' (het voormalige Don Bosco aan de Dodeweg) is de favoriete locatie. Voor het eind van het jaar moet duidelijk zijn of het ambitieuze project ook gefinancierd kan worden. De wandelopera Midsummer Dream werd in augustus vijf keer opgevoerd op het landgoed rond kasteel Stoutenburg. In totaal bezochten gedurende drie dagen 1.500 mensen de voorstellingen, waarvan de cast deels uit professionals, deels uit amateurs bestond.

Uit een onderzoek onder de bezoekers bleek dat het evenement hoog werd gewaardeerd. Hoewel de begrote kosten (140.000 euro) met enkele tienduizenden euro's werden overschreden (170.000 euro), slaagde de organisatie erin het evenement met een gering batig saldo af te sluiten. Voor het nieuwe evenement denkt de organisatie 150.000 euro nodig te hebben, dat vooral door sponsors moet worden opgebracht.