Vermeulen voorgedragen als burgemeester Zutphen

LEUSDEN Annemieke Vermeulen (VVD) wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Zupthen. Vermeulen is nu nog burgemeester van Leusden, een post die zij sinds 2009 vervult. Vermeulen heeft in een reactie laten weten ' zeer verheugd te zijn met deze voordracht in een prachtige historische stad met uitdagingen voor de toekomst.'

De Zutphense gemeenteraad heeft op maandagavond 24 oktober in een extra raadsvergadering op voorstel van de vertrouwenscommissie tot de voordracht besloten. Vermeulen wordt opvolger van burgemeester Arnold Gerritsen die op 1 februari 2016 met pensioen is gegaan. Het burgemeesterschap van Zutphen wordt momenteel waargenomen door Carry Abbenhues.

LOOPBAAN Vermeulen (52 jaar) is burgemeester van de gemeente Leusden sinds 2009. Ze begon haar politieke loopbaan als raadslid voor de VVD in Alphen - Chaam en werd vervolgens wethouder in deze Noord-Brabantse gemeente. In 2004 werd ze burgemeester van de Gelderse gemeente Millingen aan de Rijn. Mevrouw Vermeulen, geboren in Apeldoorn, is getrouwd en heeft twee kinderen (14 en 16 jaar).

BOEGBEELD De vertrouwenscommissie omschrijft mevrouw Vermeulen als daadkrachtig, toegankelijk en zichtbaar. ,,Ze is een verbinder, betrokken, heeft vernieuwingskracht en beschikt over relevante ervaring binnen en buiten het openbaar bestuur. Daarnaast beschikt mevrouw Vermeulen over een netwerk dat zeker zal bijdragen aan de versterking van de sociaal-economische positie van de gemeente. De vertrouwenscommissie is er van overtuigd dat de gemeente Zutphen met de benoeming van mevrouw Vermeulen als burgemeester een boegbeeld krijgt."

INSTALLATIE Na het besluit op maandag 24 oktober 2016 gaat de aanbeveling naar de minister van Binnenlandse Zaken. De Minister doet vervolgens een voordracht tot benoeming aan Zijne Majesteit de Koning. Door de ondertekening van het Koninklijk Besluit wordt de benoeming een feit, waarna de installatie en beëdiging door de Commissaris van de Koning plaatsvindt. Deze zijn voorzien op vrijdagmiddag 23 december 2016.