• Gemeente Leusden

Gemeente past Jan Wagenaarlaan aan vanwege overlast bussen

LEUSDEN Op de Jan Wagenaarlaan in Leusden veroorzaken snel rijdende ov-bussen trillingen en verzakkingen van het straatwerk. Dit gebeurt vooral op het steile verkeersplateau en de overgang van asfalt naar klinkers bij het binnenrijden van de wijk, meldt de gemeente. Daarom worden er van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november werkzaamheden op de Jan Wagenaarlaan uitgevoerd.

,,Wij streven ernaar de hinder van werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken en alles volgens planning uit te voeren. Enige tijdelijke hinder is echter niet te voorkomen", aldus de gemeente. Woningen aan de straat zijn tijdens de werkzaamheden niet of slecht bereikbaar voor automobilisten. Auto's kunnen geparkeerd worden op het Maximaplein. Voor fietsers en brommers is het fietspad wel bereikbaar.

BUSHALTES Buslijnen 80 en 82 zullen worden omgeleid via de Arnhemseweg en Groene Zoom. Bushaltes op dit traject zijn gedurende het werk opgeheven. Reizigers kunnen opstappen op de haltes Arnhemseweg. 

VERMINDERDE SNELHEID ,,In juli hebben we bij wijze van proef rood-witte geleideblokken tussen de bussluis en de Jan de Wagenaarlaan geplaatst. Hierdoor reden bussen aanzienlijk minder snel en nam ook de hinder van trillingen af. We gaan nu een permanente middengeleider aanleggen", aldus de gemeente.

STIL ASFALT Verder wordt het eerste verkeersplateau vervangen door een plateau van asfalt en worden de hellingen minder steil gemaakt. Daarnaast worden op het stuk vanaf de Tabaksteeg tot en met de Karel van Ginkelstraat klinkers vervangen door stil asfalt. 

Meer informatie is te vinden op de gemeentewebsite.