• H.van Breukelen/Gemeente Leusden

Fietsers verslaan automobilisten in Leusden

LEUSDEN In het kader van de verkiezing Fietsstad 2020, werd zaterdag in Leusden de 'Bike versus Car Challenge' gereden. Over alle etappes bij elkaar gemeten, was Theo Meijer met zijn fietsteam een minuut sneller dan de automobilisten.

Er waren vier etappes: Mon Chouette-Octopus; Octopus-De Kopermolen; De Kopermolen-De Groene Belevenis en vanaf de De Groene Belevenis naar het Huis van Leusden. Wethouder Wim Vos fietste de eerste en laatste etappe mee. In de eerste etappe waren de fietsers 6 seconden langzamer dan de auto. In de tweede etappe hierbij was de auto 3 minuten sneller dan de fietsers. De auto had hierbij het geluk dat hij bij elk verkeerslicht groen had. In de derde etappe waren de fietsers enkele seconden sneller dan de auto en in de vierde en laatste etappe hierbij waren de fietsers 4 minuten sneller dan de auto. Over alle etappes was Theo Meijer met zijn fietsteam daarom een minuut sneller dan de automobilisten.

Fietsstad 2020 is landelijke verkiezing waarbij fietsers wordt gevraagd naar hun ervaring met het fietsen in de eigen gemeente. Door het invullen van een online enquête (2-4 min) maken inwoners tevens kans op een elektrische fiets.