• 4880112_vk12stockfietspad.jpg

    Joëlle Kelderman

033opdefiets houdt 'Bike versus Car Challenge'

LEUSDEN Ben je met de fiets of met de auto sneller? 033opdefiets daagt Leusdenaren uit om dit zelf uit te zoeken met een de Bike versus Car Challenge Leusden op zaterdag 12 oktober vanaf 14.00 uur.

De fiets is gemiddeld het snelste en gezondste vervoersmiddel voor een afstand van 1 tot 5 kilometer. Toch gaan mensen nog vaak met de auto voor een boodschap of ritje naar het sportveld. Maar wat scheelt het in tijd? Tijdens de 'Bike versus Car Challenge' neemt de fiets het op tegen de auto. Vier duo's rijden zaterdag 12 oktober vier routes in en rond Leusden.

OBSERVATIES De challenge is geen wedstrijd, meer een observatie: Welk vervoersmiddel brengt iemand van deur tot deur in de kortste tijd en wat komen zij op de route zoal tegen. De deelnemers worden gedurende hun etappe gefilmd. Wethouder Wim Vos bijt om 14.00 uur het spits af met een etappe van Theehuis Mon-Chouette naar Zwembad De Octopus in Leusden. Theo Meijer, ambassadeur van Fietsstad Leusden fietst de laatste etappe. De etappes zijn: etappe 1, Mon Chouette-Octopus; Etappe 2, Octopus-De Kopermolen; Etappe 3: De Kopermolen-De Groene Belevenis en etappe 4 De Groene Belevenis-Huis van Leusden.

LEUSDEN FIETSSTAD De Bike vs Car Challenge Leusen is één van de activiteiten die Leusden organiseert voor de verkiezing Fietsstad 2020 van de Fietsersbond. De gemeente en partners strijden actief voor deze eretitel. Inwoners van Leusden kunnen meehelpen door een vragenlijst in te vullen. Ze maken hiermee kans op een e-bike van de Fietsersbond en een fietstas vol fietsaccessoires van bedrijven uit Leusden.

Meer informatie: www.033opdefiets.nl of www.leusdenfietsstad.nl.