• Foto Rinus van Denderen
  • FotoVanDenderen
  • FotoVanDenderen
  • FotoVanDenderen
  • FotoVanDenderen

'Verhuizing zonder problemen verlopen'

LEUSDEN Klokslag twaalf uur konden de dames achter de receptiebalie maandag de eerste bezoekster welkom heten in het tijdelijke gemeentehuis aan de Fokkerstraat 16.

Peter van der Heijden, de projectleider die de hele verhuizing had begeleid, opende enkele tellen later de toegangsdeur die bedoeld is voor bezoekers. Tot dat moment had iedereen gebruik gemaakt van de personeelsingang.

,,De verhuizing is zonder problemen verlopen", concludeert de ambtenaar die enkele maanden bezig is geweest met het voorbereiden van de verhuisoperatie. Als beleidsadviseur milieu was dit een bijzondere opdracht die hij, gelet op de reacties van zijn collega's en het College, perfect heeft uitgevoerd.

Frits van Breda

De hele verhuisoperatie begon vrijdagmiddag rond 12.00 uur serieuze vormen aan te nemen. Vanaf dat moment was de receptie voor het publiek gesloten en konden de verhuizers vrijuit hun gang gaan. Volgens planning werd er 's avonds om 21.00 uur gestopt om de volgend, aldus projectleider Van der Heijden. De verhuizers konden die dag ook pas tegen negenen naar huis.

Maandagmorgen waren alle werkplekken beschikbaar voor de ambtenaren. Om 7.00 uur gingen de deuren open. Een flink aantal medewerkers had al een half uur later een bureau uitgezocht. Het merendeel was om 8.00 uur binnen, waarschijnlijk omdat men op het gemeentehuis geen vaste werkplekken heeft en iedereen maar een bureau moet vinden waarachter plaats genomen kan worden. Alleen de burgemeester en de drie wethouders hebben een eigen kantoor in het pand aan de Fokkerstraat. Voor alle aanwezigen was er om 10.00 uur koffie met gebak, daarna kon iedereen weer aan de slag gaan.

Het voormalig Waterschapshuis zal tot eind 2018 dienst doen als het gemeentehuis van Leusden. Naar verwachting is dan het nieuwe Huis van Leusden, of welke naam het nieuwe pand gaat krijgen, opgeleverd. Voor de bouw van het nieuwe onderkomen heeft de gemeente 9 miljoen euro uitgetrokken. In het pand komen behalve de gemeentelijke diensten, Voila, Larikslaan2 en een restaurant, ook zorgwoningen en appartementen. De kelder gaat plaats bieden aan 58 auto's.

Tot het eind van dit jaar blijft het 'oude' gemeentehuis nog in het bezit van de gemeente. Leusdenaren kunnen woensdag 21 december alvast in hun agenda zetten. Het lijkt Burgemeester Annemieke Vermeulen leuk om op die dag van 17.00 tot 20.00 uur een oudejaarsbijeenkomst te organiseren in het leegstaande pand.

Een nieuwjaarsreceptie, zoals iedereen gewend is, komt er dan niet. Of Sint Nicolaas dit jaar op een waardige manier op de stoep van het gesloten gemeentehuis ontvangen kan worden is nog de vraag.