• Grote Clubactie

Clubs uit Leusden halen 17.802 euro op met Grote Clubactie

LEUSDEN Zo'n 260.000 verkopers gingen de afgelopen maanden op pad om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In Leusden lukte het verenigingen om in totaal 17.802 euro op te halen. Voetbalvereniging Roda 46 is de absolute 'grootverdiener', de leden van deze club haalden ruim 4500 euro op. Van de bedragen gaat tachtig procent naar de clubkas.

Van de Leusdense en Achterveldse verenigingen deden de volgende clubs mee. A.V.A. (642 euro), Gemengd Koor Leusden (300 euro), Gymnastiekvereniging Impala (3780 euro), Jeu De Boulesclub De Hakhorst (366 euro), Korfbalclub Antilopen (1911 euro), Leusder Handbal Vereniging (549 euro), LTV Leusden (663 euro), Ruitersportcentrum De Treekhoeve BV (2400 euro), Voetbalvereniging Roda 46 (4512 euro) en s.v. Achterveld (2679 euro).

BETER DAN OOIT Het was dit jaar de 47e keer dat de Grote Clubactie zich inzet voor een (financieel) gezond verenigingsleven in Nederland. Door als vereniging loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie halen clubs geld op, waarmee ze hun doelen kunnen realiseren. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe materialen worden aangeschaft, kan het clubhuis worden opgeknapt of kunnen evenementen worden georganiseerd. Landelijk deden ruim 5.000 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Samen haalden zij bijna 8,5 miljoen euro op door ruim 2,8 miljoen loten te verkopen. Dit betekent dat deelnemende clubs het beter hebben gedaan dan ooit. Zij verkochten dit jaar gemiddeld 565 loten. Hiermee stijgt de opbrengst per vereniging jaarlijks.

RELEVANT Directeur Nationale Grote Clubactie Frank Molkenboer: ,,We mogen best wel trots zijn op het feit dat wij de grootste fondsenwervende organisatie voor het Nederlandse verenigingsleven zijn. Nu blijkt dat het gemiddeld aantal verkochte loten per club opnieuw hoger is dan ooit, merken we dat de Grote Clubactie relevanter is dan ooit. Wij helpen verenigingen graag bij hun actie om zoveel mogelijk loten te verkopen en zo het verenigingsleven in Nederland vitaal en financieel gezond te houden. De kinderen die op pad gaan met verkoopboekjes vind ik nog steeds een van de mooiste verkoopmethoden, maar onze maatschappij vraagt meer. Wij denken graag mee met verenigingen en ontwikkelen daarom onze verkoopmethoden en communicatiemiddelen steeds verder door."

Iedereen die een vereniging heeft gesteund, maakt kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Check je lotnummer(s) op clubactie.nl om te kijken of er een prijs is gevallen op je lot.