• Burgemeester Gerolf Bouwmeester

    Prinsjesdagontbijt Leusden
  • Ab van Baal

    Prinsjesdagontbijt Leusden

'Veiligheid' onderwerp van Prinsjesdagontbijt Leusden

LEUSDEN Voor de veertiende keer wordt het Prinsjesdagontbijt in Leusden gehouden. Dit jaar komt de burgemeester van Leusden samen met de voorzitter van 'Kamp Amersfoort' het thema 'veiligheid' inleiden.

Burgemeester Gerolf Bouwmeester en Ad van Baal spreken tijdens het Prinsjesdagontbijt over 'Veiligheid'. ,,Veiligheid is een collectief goed, wij gaan er van uit dat de overheid garant staat voor onze veiligheid. (Inter-)nationaal tonen
onderzoeken in harde cijfers aan dat, op vrijwel alle sectoren van veiligheid, er minder gewapende conflicten zijn en er minder slachtoffers door geweld, hongersnood en in het verkeer vallen. De overheden lijken het volgens de cijfers dus goed te doen. Hoe komt het dan dat ons gevoel van onveiligheid juist toeneemt en de risico's voor aanslagen serieus worden genomen?" Deze vragen en meer worden tijdens het ontbijt besproken. 

Het Prinsjesdagontbijt wordt dit jaar gehouden bij Kamp Amersfoort en begint om 8.00 uur. Aanmelden voor het ontbijt kan via prinsjesdagontbijt@ziggo.nl. De kosten voor het ontbijt bedragen 10,00 euro. Na afloop is er de mogelijkheid om mee te doen aan de rondleiding, voor 3,50 per persoon.