• Ferdy Damman/ANP

Veel te beleven op koude Koningsdag

LEUSDEN In Leusden wordt Koningsdag afgetrapt met een reveille vanaf De Til om 7.00 uur.

Op het muziekplein (naast de Til) wordt om 10.30 uur een aubade gegeven. Daarna is er van tot 17.00 uur veel livemuziek: 12:00 uur Dansstudio Ladance (direct na de aubade); 12:30 uur DJ Oranje; 13:00 uur Dansstudio Ladance; 13:30 uur Blues Wheel; 14:30 uur DJ Oranje; 15:00 uur Blues Wheel; 15:30 uur DJ Oranje en 16:30 tot 17:00 uur Blues Wheel.

De wijk Hamerveld heeft een kleedjesmarkt van 10:00 uur tot 17:00 uur. Bovendien staan hier diverse attracties staan als een springkussen, suikerspin, draaimolen en de mogelijkheid om te softballen.

Op de Hamersveldseweg is een braderie en een knust- en hobbymarkt van van 10:00 tot 17:00 uur.

ACHTERVELD Het programma voor Koningsnacht en Koningsdag is ook dit jaar goed gevuld. Ronald Kok van cafetaria De Arkel en Theo van Uhm van De Roskam staan garant voor de horeca-inbreng bij het feest eind deze maand.

Er zijn nieuwe en aangepaste activiteiten, zoals de Backfield Battles; een soort zeskamp met daarin een stormbaan, een soort springkussen voor volwassenen.

Er is ook een Whipe Out, een (van oorsprong Amerikaanse) spelshow waar het gaat om een parcours met obstakels en uitdagende hindernissen en waar lef, humor, handigheid, actie belangrijk zijn. Zo vindt ook volleybal of ballontrappen plaats.

Nieuw is is het tijdstip van de rondgang van muziekvereniging DWS. Het Wilhelmus zal namelijk niet meer om 8.00 uur worden gespeeld, maar pas om 11.00 uur. Deze tijd sluit beter aan bij de andere activiteiten. Tevens is een keuze gemaakt om een deel van de activiteiten binnen te houden. Natuurlijk blijft het gezellige plein wel gevuld met verschillende activiteiten, maar door het feest deels binnen te houden is het weer geen risicovolle factor meer in het programma.

Koningsdag 27 april begint dit keer laat. De rondgang van muziekvereniging is om 11.00 uur. Aansluitend volgt de Oranje Burendag voor ouderen. Rond die tijd begint ook de kleedjesmarkt en de gehele dag zijn er kinderspellen. De Backfield Battles starten om 13.00 uur. De prijsuitreiking met een muzikale afsluiting van Koningsdag vindt plaats om 17.00 uur. De toegang is op beide dagen gratis.