• De oorzaak van de brand in de appartementen boven de Kringloop was gisteren nog niet bekend.

    Aber media
  • De oorzaak van de brand in de appartementen boven de Kringloop was gisteren nog niet bekend.

    Aber media

Veel schade bij kringloopwinkel door brand

ACHTERVELD De kringloopwinkel in Achterveld heeft veel schade opgelopen bij de brand in twee appartementen, in de nacht van zaterdag op zondag. Het is nog niet zeker over de kringloopwinkel deze week weer open kan.

De brand woedde zondagochtend vroeg in twee appartementen boven de kringloopwinkel. Omwonenden waarschuwden onmiddellijk de brandweer en de bewoners van de appartementen. De bewoners konden daardoor net op tijd ontsnappen aan de vlammen. Door het snelle handelen vielen er geen slachtoffers en was de Achterveldse brandweer snel ter plaatse. Het lijkt er echter op dat de woningen volledig verloren zijn gegaan. De bewoners hebben tijdelijk elders onderdak gevonden.

SCHADE Om de brand te bereiken moest de brandweer deuren forceren. Daarbij werd ook de automatische winkeldeur van de onderliggende kringloopwinkel Kavel 57 ingeslagen. De kringloopwinkel liep vooral rook- en waterschade op. Eigenaar Ben van Middelaar kon maandag nog niet aangeven of zijn zaak eind deze week weer open kan. De kringloopwinkel zit nog vol roetdelen en veel artikelen zijn nog nat van het bluswater.