• ANP Martijn Beekman

Van Uhm bij Veteranendag

LEUSDEN Het 10-jarig jubileum van de Veteranendag Amersfoort en Leusden vindt op donderdag 23 juni plaats bij Automobielhandel Pon BV in Leusden. Ter gelegenheid van dit jubileum is er een bijzonder programma samengesteld. Veteranen uit Leusden en Amersfoort zijn van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen.

Veteranen uit Leusden en Amersfoort zijn uitgenodigd om samen met partner of introducé(e) op 23 juni te gast te zijn bij het speciale programma ter gelegenheid van het tienjarig jubileum bij Pon Automobielhandel (Zuiderinslag 2) in Leusden. De bijeenkomst vangt aan om 15.30 uur en duurt tot 19.30 uur. Aanmelden kan tot 10 juni via veteranendag@amersfoort.nl of tel. 033-4694906.

Parkeren kan bij zwembad Octopus, aan de Bavoortseweg 9 op circa 700 meter van Pon. Voor gasten die slecht ter been zijn, rijdt er een pendelbus.

PETER VAN UHM Gastspreker is voormalig commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. Van Uhm wordt wereldwijd geroemd om zijn leiderschapskwaliteiten en is een inspirator voor jong en oud. Hij houdt een lezing over Hulphond Nederland. Als ambassadeur voor deze stichting zet de heer Van Uhm zich in voor mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond.

Van Uhm is auteur van het boek 'Ik koos het wapen', dat verhaalt over de strijd die hij leverde op de oefenvelden, op vredesmissie in Libanon en Bosnië en over zijn persoonlijke strijd na het verlies van zijn zoon. Het boek is tijdens de Veteranendag te koop.

PON Het Pon-concern heeft een lange geschiedenis in levering, verzorging en onderhoud van militaire voertuigen, zowel in binnen- als buitenland. Met de recente levering van de vredesbedrijfswagen als de 'Volkswagen Amarok' voor de krijgsmacht, is Pon onlosmakelijk verbonden met militairen van Land- en Luchtmacht, Marechaussee en het Korps Mariniers.