• Marco Borggreve

Valleiconcert in Dorpskerk

LEUSDEN Het Valleiconcert op donderdag 6 december vindt in de Dorpskerk in Leusden-Zuid plaats, en niet in de Marcuskerk.

In de papieren versie van de Leusder Krant stond woensdag per abuis de Marcuskerk vermeld als locatie. Maar, zoals gebruikelijk, zal het concert gewoon in de Dorpskerk aan de Arnhemseweg 75 plaatsvinden. De redactie was even de weg kwijt en verontschuldigt zich bij iedereen die hierdoor het spoor bijster raakte, en bij de organisatie die veel reacties kreeg.

THOMAS OLIEMANS In de serie van de immer goed bezochte Valleiconcerten komt op 6 december Thomas Oliemans naar de Dorpskerk. Hij is een van de bekendste baritons van ons land en zal op de vleugel worden begeleid door Paolo Giacometti.

ACHTBAAN Volgens de organisatoren is een achtbaan van emoties te verwachten. Oliemans zingt donderdag liederen die Robert Schumann vooral in 1840 schreef, deels op gedichten van zijn  tijdgenoot Heinrich Heine. Dat was het jaar dat de vader van zijn grote liefde Clara Wieck eindelijk instemde met het huwelijk. De romantiek die toen hoogtij vierde, is in de liederen, vertolkt door Oliemans, terug te horen.

Er komen meer juweeltjes langs, waaronder een kort requiem dat Schumann schreef voor zijn Oostenrijkse vriend en dichter Lenau. Pas bij de eerste uitvoering kwam Schumann er achter dat Lenau op het moment van componeren nog leefde, maar inmiddels was overleden.

Het Valleiconcert in de Dorpskerk begint 6 december om 20.15 uur. De Dorpskerk is vanaf 19.30 uur toegankelijk. Kaarten zijn te koop via kaarten@valleiconcerten.nl of via tel. (033) 4945643.