• SRO

Tweede seizoen Swim Experience in zwembad Octopus

LEUSDEN Het tweede seizoen van de AFAS Swim Experience is maandag gestart in zwembad Octopus in Leusden. Vierenveertig enthousiaste leerlingen van basisschool Het Palet mochten meteen aan de slag met wedstrijdzwemmen en reddingszwemmen. In totaal gaan dit schoolseizoen ruim 1.300 bovenbouwleerlingen van de Leusdense en Achterveldse basisscholen zes keer zwemmen in Octopus.

De kinderen leren op een leuke en uitdagende manier om te gaan met alle verschillende situaties die zich in of rondom het water kunnen voordoen. Per periode is er een nieuw thema met een nieuw zwemavontuur. De thema's worden per groep aangepast. De moeilijkheidsgraad wordt per leerjaar verhoogd. Elk Swim Experience-jaar wordt afgesloten met een Waterpaspoort.

SPONSOREN De AFAS Swim Experience wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met het lokale bedrijfsleven uit Leusden en Achterveld. Maar liefst elf bedrijven hebben zich voor minimaal drie jaar gecommitteerd aan het project. Grote Leusdense bedrijven als AFAS Software en PON, kleinere ondernemers Academas, de Hakhorst, Rienks, Flemming, Lomans en Yours en ook organisaties als Futurum Begeleid wonen, Wim Wahle Jeugdfonds en Kiwanis zijn de trotse sponsoren.

Zo leveren het lokale bedrijfsleven, de basisscholen uit Leusden en Achterveld en zwembad Octopus een belangrijke bijdrage aan het uitbouwen van de zwemvaardigheid van jonge kinderen, aan het veilig deelnemen aan waterrecreatie én aan de doorstroom naar de zwemvereniging.