• Gluren bij de Buren

Tweede editie voor Gluren bij de Buren Leusden

LEUSDEN Er komt een tweede editie van de Leusdense versie van het evenement Gluren bij de Buren. Op zondag 10 februari vindt Gluren bij de Buren in Leusden voor de tweede keer plaats. Gluren bij de Buren Leusden is ook dit jaar weer op zoek naar gastvrije huiskamers in Leusden en omgeving en lokale acts die hun kunsten aan zijn of haar dorpsgenoten wil vertonen. De inschrijving is gestart.

Gluren bij de Buren Leusden is ook dit jaar weer op zoek naar gastvrije huiskamers in Leusden en omgeving en lokale acts die hun kunsten aan zijn of haar dorpsgenoten wil vertonen. Vorig jaar deden er negentien woonkamers en acts mee in Leusden en Achterveld en uiteraard hoopt de organisatie dit jaar het aantal te kunnen verdubbelen. Van woonboot tot woongroep, van drie-hoog-achter tot luxe villa en van smartlap tot jazz, van kindertheater tot poëzie: iedereen is welkom om zich aan te melden voor Gluren bij de Buren Leusden.

Gluren bij de Buren is het meest bruisende huiskamerfestival van heel Nederland. Lokale podiumkunstenaars van alle rangen en standen maken een waar podium van de deelnemende huiskamers: de bank is de tribune - het vloerkleed het podium. Gluren bij de Buren is uitgegroeid tot een landelijk evenement met inmiddels veertien deelnemende steden, en na het succes van vorig jaar komt ook dit jaar het huiskamerfestival terug in Leusden en omgeving.

Het concept is simpel: elke huiskamereigenaar is een dagje directeur van zijn of haar eigen poppodium of mini-schouwburg. Elke artiest speelt tussen 12.00 en 17.00 uur drie keer in dertig minuten het vloerkleed plat. Uiteraard is het voor artiesten ook mogelijk om in hun eigen huiskamer een optreden te verzorgen.

Verander je graag jouw huiskamer in een artistiek paleis of sta je liever zelf tussen de schuifdeuren? Kijk snel op www.glurenbijdeburen.nl/leusden voor meer informatie en om je aan te melden.