• Britney had vorig jaar de dag van haar leven bij Bakkerij Bart.

    Stichting DownTownLeusden

Tweede editie Sprokkelstagedag

LEUSDEN Op dinsdag 12 juni vindt de tweede Sprokkelstagedag plaats. Op deze dag gaan jongeren met een verstandelijke beperking aan de slag bij meer dan zevenig bedrijven en organisaties in Leusden. Inwoners van Leusden worden opgeroepen om op 12 juni bij de betreffende bedrijven langs te gaan.

De zogenaamde Sprokkelstagedag wordt georganiseerd door de Stichting DownTownLeusden, die als doel heeft om voor jongeren met een verstandelijke beperking stage-, werk- en dagbestedingsplekken te realiseren.

MOOISTE DAG Op 12 juni gaan zeventig jongeren ervaren hoe het is om in een organisatie aan de slag te gaan door te snuffelen aan écht werk. Afgelopen oktober vond de eerste editie van de stagedag plaats en dat was een doorslaand succes. Meer dan vijftig jongeren waren toen aan het werk op uiteenlopende plekken; in diverse winkels en bedrijven maar ook in het gemeentehuis.

Zo hielp Mika een dag mee bij Herder Autoschade. Hij typeerde het als 'de mooiste dag van mijn leven'. Mika was niet de enige met dit soort ontroerende ontboezemingen. Voor veel jongeren was het, soms voor het eerst, dat ze het gevoel kregen dat ze bij de samenleving horen.

De jongeren – én de deelnemende ondernemers – genoten van de wederzijdse kennismaking en zeker ook van de reacties van het publiek. Voor de jongeren die meedoen aan de Sprokkelstagedag is een grote opkomst van het publiek een mooie stimulans.

BEZOEK Leusdenaren worden door het bestuur van DownTownLeusden opgeroepen om bij de tweede editie op dinsdag 12 juni, tot 14.00 uur, een bezoekje te brengen aan de deelnemende winkeliers. Daar zijn de jongeren het meest zichtbaar aan de slag. Zowel in en om de Biezenkamp als in en om de Hamershof doen er vele ondernemers mee. Maar daar niet alleen, ook elders in Leusden en Achterveld zijn er bedrijven die meedoen. Deelnemende bedrijven zijn herkenbaar aan de sticker op de deur, met het logo van de Sprokkelstagedag.

SCHOLEN DownTownLeusden organiseert de dag samen met zorginstelling Abrona, de Van Voorthuysenschool en de Koningin Emmaschool. Dit zijn beide scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen, die sinds verleden jaar in het voormalige SBBO-complex in Leusden gehuisvest zijn.

Daarnaast doen zestig bedrijven mee en hebben zich spontaan dertig vrijwilligers gemeld om mee te helpen. RTV Utrecht zal gedurende de dag opnames maken voor een tv-uitzending.

Meer informatie over DownTownLeusden en de deelnemende bedrijven aan de Sprokkelstagedag op 12 juni is te vinden op www.downtownleusden.nl.