• Cees Wouda

Tussentijdse dienstregelingswijziging Syntus

LEUSDEN Syntus wijzigt op 5 maart de dienstregeling op een aantal lijnen. Deze maatregelen zijn volgens de vervoerder 'een flinke stap voorwaarts'. ,,Reizigers zullen straks minder last hebben van vertraging en rituitval." Op syntusutrecht.nl/dienstregeling is te vinden wat er precies verandert.

De eerste weken van Syntus Utrecht zijn niet vlekkeloos verlopen. ,,Dat gaat Syntus aan het hart. Er wordt continu gewerkt om de service te bieden die reizigers vanzelfsprekend vinden. Ondanks dat heeft Syntus de komende tijd nog nodig om alles op orde te krijgen, waarbij er elke keer nieuwe mijlpalen gehaald worden. De verbetermaatregelen van 5 maart zijn de eerstvolgende stap. Vanaf dit voorjaar stromen de nieuwe bussen in, waardoor de vervoerder minder last zal hebben van technische problemen. Bovendien raken chauffeurs steeds meer vertrouwd met de nieuwe routes en ook reizigers wennen aan de nieuwe vervoerder."

SYNTUS Syntus verzorgt momenteel met ruim 1200 medewerkers openbaar vervoer in Gelderland, Overijssel en Utrecht en vanaf december ook in Almere en op het treintrajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. Met 585 bussen en negen treinen vervoeren zij jaarlijks dertig miljoen reizigers. Syntus is een dochteronderneming van de internationaal opererende mobiliteitsonderneming Keolis, die met zestigduizend medewerkers openbaar vervoer verzorgt in vijftien landen.