• Archief BDUmedia

Toch weer gesprek hondenuitlaatgebied

ACHTERVELD Hoewel de initiatiefnemers de handdoek al in de ring hadden gegooid, zijn ze nu toch weer in overleg getreden met gemeente Leusden over de realisatie van een hondenuitlaatgebied in Achterveld.

Meer dan een jaar geleden namen Annet Schaeffner-Aldenzee, Benna Teunissen en Elwine de Weerd-Hermans al het initiatief naar gemeente Leusden om een hondenlosloopgebied in Achterveld te krijgen. Met dat overleg hielden de drie op, omdat ze het gevoel hadden geen wezenlijke resultaten te kunnen bereiken.

Nadat in maart dit jaar tijdens het politieke debat in d' Ouwe Peerdestal het onderwerp aan de orde kwam, liet toenmalig wethouder Overweg weten de handschoen opnieuw op te pakken. Het eerder besproken terrein, een pad rond Kerstens Sportpark, is nu weer in zicht voor een hondenlosloopgebeid. Er liep al eerder een tijdelijk pad van de Klettersteeg om de sportvelden heen naar de Hessenweg. Daar zouden honden dan niet aangelijnd moeten kunnen lopen.

De vraag naar een dergelijk terrein is gerezen nadat meerdere paden in de omgeving strenger worden gecontroleerd op loslopende honden. In Achterveld is er geen ander officieel openbaar gedeelte waar honden binnen de bebouwde kom onaangelijnd mogen lopen. Hondenbezitters moeten daarvoor naar Leusden-Centrum of uitwijken naar de naburige gemeenten Nijkerk, Amersfoort of Barneveld.

De initiatiefgroep heeft een reactieformulier gemaakt. Mensen die gebruik denken te willen maken van het pad kunnen hierop reageren. Het formulier ligt bij Dogsport Holland, Jan van Arkelweg 3 in Achterveld. Mensen die willen reageren op de discussie, vragen hebben of op een andere manier een bijdrage kenbaar willen maken kunnen ook per email reageren: hondelosloopgebied8terveld@gmail.com. De reacties worden meegenomen in de gesprekken over de besluitvorming door gemeente Leusden.