• Den Treek-Henschoten
  • Den Treek-Henschoten
  • Den Treek-Henschoten

TIP opent deuren op Den Treek

LEUSDEN De provincie Utrecht kent vele TOP's: Toeristische Overstap Punten. Nu is de provincie ook een TIP rijker: het Treeker Info Punt. Dit nieuwe en eerste natuureducatiecentrum op familielandgoed Den Treek-Henschoten heeft de deuren geopend in een monumentale schaapskooi aan de Doornseweg 23 in Woudenberg.

In het Treeker Info Punt wordt het publiek geïnformeerd over thema's als heide en schapen: twee landschapselementen, die al eeuwen met elkaar verbonden zijn op het landgoed. Maar ook het heidelandschap en de biodiversiteit komen aan bod, het bosbeheer, de functies van het bos, de houtsoorten op het landgoed, de boshistorie en nog veel meer.

Met een rondleiding in flyervorm kunnen de bezoekers nader kennismaken met een deel van het verhaal van het landgoed. Op de achterzijde van de flyer staat een landgoedkaart met alle wandel- en fietspaden op het 2200 hectare tellende landgoed.

Voor een warme chocolademelk, een warme wafel of een softijsje kunnen bezoekers ook terecht in het Treeker Info Punt. Het naastgelegen pannenkoekenhuis Bergzicht heeft hier een etablissement met overdekt terras ingericht dat luistert naar de naam 'Bij Kees'.

Het Treeker Info Punt is gerealiseerd door Den Treek-Henschoten met steun van de provincie Utrecht. Meer informatie over het landgoed en over het Treeker Info Punt is te vinden op www.dentreekhenschoten.nl.