• Frits van Breda

Tijdelijke verhuizing milieustraat 't Spieghel

LEUSDEN Milieustraat 't Spieghel wordt verbouwd vanaf maandag 4 september tot eind 2017. In deze periode fungeert het naastgelegen terrein als tijdelijke milieustraat. De openingstijden op de tijdelijke locatie zijn van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 8.30 uur tot 13.00 uur. Na de verbouwing is er ruimte voor de opslag van machines, voertuigen en materialen en is de milieustraat tevens gemeentewerf.

De beschikbare ruimte op de tijdelijke locatie is beperkt, waardoor het inzamelen van restafval (huisvuilzakken) tuingroen, grond/tuinaarde, kringloopgoederen en in beperkte mate bedrijfsafval niet mogelijk is. Restafval kunnen inwoners op vele plekken in Leusden kwijt in de nieuwe ondergrondse containers, tuingroen bij één van de tuingroendepots.

KRINGLOOP Kringloopgoederen kan men als altijd rechtstreeks naar het Kringloopcentrum aan de Bedrijfsweg 1 brengen of gratis op afspraak thuis laten ophalen. Een afspraak kan worden gemaakt via telefoonnummer 033-4626969.

BEDRIJVENPAS Bedrijven met een bedrijfspas mogen alleen afval brengen dat qua hoeveelheid en samenstelling lijkt op particulier afval. De verwerking van afvalmateriaal van klanten moeten zij rechtstreeks met een verwerker regelen. Voor bedrijven blijft het verboden om gebruik te maken van de tuingroendepots. Hier komt extra toezicht op.

VERBOUWING Milieustraat 't Spieghel wordt in de komende maanden opnieuw ingericht als milieustraat én als gemeentewerf. De gemeentewerf aan Hamersveldseweg 105 wordt verkocht.