• Bibliotheek Eemland

Taalhuis Leusden viert 1-jarig bestaan

LEUSDEN Ruim een jaar na de opening in de Bibliotheek Leusden werd dinsdag 19 juni het 1-jarig bestaan van Taalhuis Leusden gevierd. Naast de taalcoaches en hun deelnemers waren er veel gasten aanwezig van onder andere Taalschool Voila, Stichting Gastvrij Leusden, Gilde, Gilde Samenspraak, Make en Mend en de Gemeente Leusden.

Het Taalhuis in Leusden kan terugkijken op een mooi eerste jaar. Wekelijks zijn er 16 taalcoaches aanwezig in het Taalcafé om de 36 deelnemers te ontvangen, een groep die bestaat uit meer dan twintig nationaliteiten. Taaldocent Wilma Groot deed het afgelopen jaar 59 intakes. Daarnaast werden er nog verschillende activiteiten georganiseerd voor de deelnemers van het Taalhuis. Gilde Leusden verzorgde de digitale cursussen voor het Taalhuis en zal dit ook het komende jaar weer gaan doen. Verder werd er samengewerkt met de Wensboom en de VVV.

VOSSENJACHT Voor de viering hadden de taalcoaches een vossenjacht georganiseerd in Winkelcentrum de Hamershof. De taalcoaches waren vos en deelnemers van het Taalcafé en de kinderen van de taalschool gingen op jacht. De acht letters die moesten worden verzameld, vormden samen het woord Taalhuis, hoewel er ook Huistaal werd gelegd. Na afloop werden de taalcoaches en vrijwilligers bedankt door deelnemer Walid al Asaad. Hij bedankte in het bijzonder zijn taalcoach Reintje. Het feit dat ze in Leusden zo gastvrij onthaald zijn, helpt enorm bij het leren leven in Nederland, en dat is meer dan taal alleen. Medewerkers van de Bibliotheek Eemland Femke en Wilma werden bedankt door de vrijwilligers van het Taalcafé.