• Zenzo Maatschappelijk Vastgoed

't Erf vanaf volgende week deels afgesloten

LEUSDEN Het verkeer in Leusden moet vanaf maandag 9 januari rekening houden met de afsluiting van 't Erf, vanaf De Mulderij tot aan de Kromhoutplaats.

Gemeente en Zenzo/Lithos beginnen dan met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het oude gemeentehuis en de nieuwbouw van Huis van Leusden. Er worden bouwhekken geplaatst.

Vanuit verkeersveiligheid is het niet mogelijk de weg open te houden. Ook het fietspad aan de oostkant van het gemeentehuis, langs de Burgemeester van der Postlaan, wordt afgesloten vanaf de Mulderij tot aan Cohensteeg.

Het (fiets)verkeer wordt met borden omgeleid.

In februari of maart, als de sloop start, gaat de weg dicht vanaf het kruispunt met de Burgemeester van der Postlaan. Uitgangspunt is dat er dan twee noodwegen klaar zijn om de bereikbaarheid van woningen, winkels en de parkeervoorzieningen zo goed mogelijk te waarborgen. Eén vanaf de Burgemeester van der Postlaan naar de Mulderij en één naar de Smidse.

De parkeergarage is doordeweeks afgesloten voor publiek. Op het bovendek van de parkeergarage naast het gemeentehuis worden bouwketen geplaatst. Het benedendek wordt gebruikt door de werklieden. Van vrijdag 16.00 tot maandag 06.00 uur is het benedendek van de parkeergarage wèl beschikbaar voor bewoners en winkelend publiek.