• ROC Midden Nederland

Studenten ROC Midden Nederland verrassen senioren op belevingsfestival

LEUSDEN Voor het eerst organiseert de Samenwerkende Ouderenorganisaties Leusden (SOL) in samenwerking met ROC Midden Nederland een 'Belevingsfestival voor senioren'. Deze middag vindt plaats op donderdag 16 maart van 14.00 tot 16.00 in de Koningshof in Leusden. De SOL organiseert deze bijzondere middag samen met mbo-studenten met het doel dat jong en oud elkaar op een plezierige manier ontmoeten. Aanmelden voor de dag is nog steeds mogelijk.

Van bijna alle colleges van ROC Midden Nederland helpen studenten mee om de dag van de ouderen onvergetelijk te maken. Studenten van het Sport College laten zien hoe senioren met een lichte bewegingsactiviteit de spieren en gewrichten soepel kunt houden. Ook kunnen zij tijdens een leuke workshop kennismaken met Zorgrobot Zora.

Senioren kunnen met vragen en problemen hun laptop, smartphone of tablet meenemen naar de speciaal ingerichte Helpdesk. Studenten van het ICT College lossen deze dan graag op en geven tips-en-tricks om veilig te kunnen internetten.

VERZORGING Studenten van het Beauty College zitten klaar om de handen van de senioren te verzorgen. Zij kunnen er terecht voor een handmassage, handpacking (is een maskertje voor de huid) en om de nagels te laten lakken. Ook staat daar een stand van Oriflame, een cosmeticalijn voor boven de veertig.

Niemand hoeft met lege handen naar huis te gaan, want het Welzijn College zorgt voor een doorlopende creatieve bezigheid. Bezoekers kunnen aanschuiven in de kunstzinnige hoek waar zij onder begeleiding van vier studenten en met materiaal dat klaarligt iets leuks en creatiefs in elkaar zet.

Tot slot is een beroepsfotograaf aanwezig, die van zestien senioren een foto gaat maken. Samen met even zoveel studenten worden van deze foto's een kaartspel gemaakt. Ieder model krijgt gratis twee sets speelkaarten thuisgestuurd, nadat deze gereed zijn.

Bezoekers krijgen bij de entree één consumptiebon. Deze kunnen zij inleveren voor koffie, thee of fris en tevens een traktatie die gemaakt is door studenten van het Facility, Horeca en Travel College. De middag wordt muzikaal opgeluisterd door een jonge gitarist.

Aanmelden kan per mail sol.activiteiten@gmail.com of telefonisch van 6 tot en met 15 maart, op werkdagen tussen tussen 19.00 en 20.00 uur via tel. 033-4947138.