• De Sprokkelstage is een samenwerking van DownTownLeusden en de horeca.

    DownTownLeusden

Sprokkelstage in de horeca

LEUSDEN De Sprokkelstagedagen van Stichting DownTownLeusden zijn in Leusden al een waar begrip geworden. Jongeren met een verstandelijke beperking mogen een dag meewerken bij Leusdense ondernemers. DownTownLeusden houdt donderdag 4 juli een variant hierop, een speciale Horecasprokkelstagedag. De jongeren gaan tussen 17.00 en 20.00 uur aan het werk bij diverse horecabedrijven in Leusden en in Amersfoort.

,,Wij kregen al een aantal keren vanuit de horeca ondernemers de reactie dat ze graag meedoen aan deze stagedagen, maar dat de openingstijden niet aansluiten", vertelt voorzitter Ilse Vasterman. ,,Terwijl veel jongelui graag in de horeca aan het werk willen". Daarom komt er morgen een speciaal moment voor alleen de horeca. Hieraan doen twintig jongeren mee.

UITDAGING DownTownLeusden is blij dat horeca ondernemers spontaan hebben aangeboden om mee te doen. Want het is voor hen best een uitdaging. Tijdens de piektijd van de dag de stagiaires begeleiden en hen ook het horecavak nog een beetje te leren. Maar Rick Genders van het Onze Lieve Vrouwe Theater twijfelde geen moment om mee te doen. En ook Mike Veeneman van Restaurant De Buurman tekende spontaan voor twee stagiaires. ,,Het is toch prachtig dat je dit voor de jongelui kunt doen. En uiteindelijk genieten personeel en klanten er ook van."

UIT ETEN GAAN Volgens DownTown Leusden is 4 juli om vanwege de Sprokkelstage (17.00-20.00 uur) een mooie dag om uit eten te gaan. In Leusden doet bijna alle horeca mee. Bij de deelnemende horeca bedrijven is het logo van DownTownLeusden herkenbaar aan te treffen. De deelnemers worden vermeld op www.downtownleusden.nl.