• Frits van Breda

Speedmeet voor een baan

LEUSDEN Tien ondernemers en dertig werkzoekenden ontmoetten elkaar in de raadzaal van het Huis van Leusden voor een speedmeet. Daarbij wordt in korte tijd vastgesteld of er een 'klik' is om verder te praten. De laatste bijeenkomst vond plaats in het Huis van Leusden. Een groot aantal gesprekken resulteerde in een vervolgafspraak

Frits van Breda

In zijn welkomstwoord schetste wethouder Patrick Kiel de situatie in Leusden. Ruim zeshonderd inwoners ontvangen een WW-uitkering, zo'n driehonderd ontvangen een bijstandsuitkering. Juist die laatste groep krijgt extra aandacht en ondersteuning, omdat het soms gaat om mensen met een beperking, een taalachterstand of een ander probleem. De situatie op de arbeidsmarkt is momenteel erg goed voor werkzoekenden. ,,Mensen die werkfit zijn kunnen morgen aan de slag", aldus de wethouder.

FAILLISSEMENT Elee Goshani is geboren in Perzië, maar woont al twintig jaar in Nederland. Door het faillissement van Graphic, waar zij elf jaar werkte, werd zij werkeloos. Haar eerste contact tijdens de speedmeet was met de voorzitter van de winkeliersvereniging Biezenkamp, Tim van Voorst. De eigenaar van de Readshop was op zoek naar twee parttimers die ook inzetbaar zijn in zijn winkel in Amersfoort. Of het contact tot een vervolg gaat leiden, kon hij nog niet zeggen.

Mevrouw Goshani wilde ook graag in gesprek met Laura Andela, corporate recruiter van Smartphonehoesjes BV uit Leusden. Het bedrijf met 160 medewerkers was op zoek naar logistiek medewerkers. ,,Nog altijd beter dan thuiszitten", aldus de enthousiaste sollicitant. Ze was niet de enige die belangstelling toonde voor de baan. Vijf sollicitanten kunnen een telefoontje verwachten van het bedrijf.

AFSTAND De lokale speedmeet is een initiatief van de '33van Leusden', ondernemers die zich inzetten voor werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Bert Boeijink, directielid van Bloemendal Bouw, is een groot voorstander van het 'inclusieve werkgeverschap'. Zijn bedrijf heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met mensen die moeilijk aan het werk komen. En goed voorbeeld van een 'inclusieve werkgever' is ook Wijnand Crull, directeur van UMEFA. Het bedrijf dat 'alles voor de tent maakt behalve zeildoek' telt veertig werknemers. Bijna de helft is gedetacheerd vanuit de sociale werkplaats Amfors.

MATCHES Het was de vijfde keer dat er een speedmeet in Leusden werd gehouden. Inmiddels zijn er in totaal vijftig matches tot stand gekomen. In mei van dit jaar werd in restaurant Van der Valk een bijeenkomst gehouden speciaal gericht op de horeca. Het resultaat was dat er toen tien belangstellenden aan een baan geholpen konden worden.

Hoeveel banen de speedmeet heeft opgeleverd, is nog niet bekend. Het aantal kan pas worden vastgesteld als de sollicitatieprocedures achter de rug zijn.