• Gemeente Amersfoort

Speedmeet Monday in teken van de horeca

LEUSDEN In de aanloop naar het horecaseizoen organiseert het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) in samenwerking met de Koninklijke Horeca Nederland en De Normaalste Zaak op maandag 5 maart de Speedmeet Monday Horeca. In het restaurant van het Van der Valk Hotel Leusden gaan zeker vijftien werkgevers uit de horecabranche in gesprek met werkzoekenden die graag in deze branche aan het werk willen. De Leusdense wethouder Albert Dragt is aanwezig bij de  start van het evenement.

Elke eerste maandagochtend van de maand gaan werkzoekenden tijdens Speedmeet Monday van het WSP in gesprek met werkgevers en adviseurs van het WerkgeversServicepunt over openstaande vacatures. Deze maand staat het evenement in teken van de horeca.

Diverse hotels en restaurants uit de regio Amersfoort, zoals Van der Valk, Landgoed ISVW, McDonald's, Randstad Hospitality, de Vermaat Groep en Zandfoort aan de Eem proberen op het evenement geschikte kandidaten te vinden voor  uiteenlopende openstaande vacatures. Vanuit de regio Amersfoort komen verschillende werkzoekenden uit de WW, bijstand of met een afstand tot de arbeidsmarkt om met de werkgevers in gesprek te gaan. Daarnaast zijn ook MBO leerlingen niveau 1 uitgenodigd. Naar aanleiding van korte gesprekken, kunnen werkgevers na de speedmeet verder in gesprek met werkzoekenden die geschikt zijn voor de vacatures die zij open hebben staan. Doel is zoveel mogelijk succesvolle matches  tot stand te brengen tussen werkgevers en werkzoekenden.