• Het Sinterklaasfeest blijft vooral een kinderfeest.

    Arnoud J Spaaij

Sinterklaasintocht zaterdag 19 november in Achterveld

ACHTERVELD Een intocht door Sinterklaas zonder Zwarte Piet zal er niet komen in Achterveld. Het ontvangstcomité laat weten dat Sinterklaas van harte welkom is met zijn zwarte pieten. De discussies in de media hebben geen invloed op het programma.

Arnoud J Spaaij

 

Het Sinterklaascomité Achterveld valt voor een groot deel terug op het programma dat al jaren wordt gebruikt voor de intocht. Sinterklaas zal dan ook weer arriveren bij huize Sint Joseph. Om 14.00 uur komt Sinterklaas, voorafgegaan door muziekvereniging Door Wilskracht Sterk, naar het bordes van het verzorgingshuis zodat de kinderen hem kunnen toezingen. Belangrijke mensen, zoals de burgemeester, heten Sinterklaas en zijn pieten welkom. Hierna trekt Sinterklaas met muziek, pieten en kinderen het dorp in om er een gezellige vrolijke intocht van te maken. De stoet loopt en rijdt dan als volgt: Hessenweg, links af Ruurd Visserstraat, links af Rentinckstraat, rechts af Jan van Arkelweg, links af Walter van Amersfoortstraat, rechts af van Oldenbarneveltstraat, links af Verjaagde Ruiterweg, links af Hessenweg tot aan Ons Gebouw.

AVONTUUR Jacqueline Enters van het Sinterklaascomité Achterveld laat weten dat er aansluitend voor de kleinsten in Ons Gebouw een gezellig feest is van ongeveer een half uur. Daar is Sinterklaas met al zijn pieten. Althans hopelijk zullen alle pieten er gelijk zijn want er is een spannende ontwikkeling over de Sinterklaasboot. Bij de afvaart in Spanje bleek dat de boot veel te vol geladen was dit jaar. Niet alle pieten konden daarom mee op de boot vanuit Spanje. Een paar van zijn pieten moest Sinterklaas op een andere manier naar Nederland krijgen. Gelukkig bood een vreemde kapitein aan om wat pieten mee te nemen. De kapitein moest toch ook richting Nederland. Ondertussen is Sinterklaas nu op zee en verwacht het ontvangstcomité dat Sinterklaas op tijd, dus keurig op zaterdag 19 november, gaat arriveren. Wel schijnt het dat sommige pieten vreemde piratenliedjes zingen tijdens de overtocht. Tijdens het Sinterklaasfeest in Ons Gebouw zal dit avontuur met de kinderen worden opgelost. De kinderen gaan na afloop niet met lege handen naar huis maar Sinterklaas houdt als verrassing waarmee hij de kinderen gaat verblijden.

WEDSTRIJD Er is deze en volgende week een Sinterklaas tekenwedstrijd op Het Startblok en de St. Jozefschool. Bij de groepen 1 tot en met 5 worden de deelnameformulieren op school uitgedeeld en die kunnen dan uiterlijk nog tot dinsdag 15 november worden ingeleverd in de winkel van Dogsport Holland (Jan van Arkelweg 3, Achterveld). De winnaars van iedere leeftijdscategorie staat een grote verrassing te wachten. DorpsTV Achterveld zal het Pietenjournaal van De Glaset uitzenden van 14 tot en met 18 november. Dit wordt gemaakt door Stichting Sinterklaas Hooglanderveen en heeft een eigen verhaallijn met eigen zwarte pieten. De ontknoping van dit verhaal is in Hooglanderveen maar wordt ook door DorpsTV Achterveld uitgezonden, naast het verslag van de intocht in Achterveld.