• Sint-Nicolaas slaapt weer in Achterveld dit jaar.

    Arnoud J Spaaij

Sint trekt door Achterveld

ACHTERVELD Een vrolijke stoet vol pieten en vele kinderen volgde zaterdag Sinterklaas door Achterveld. De goedheiligman deed het dorp aan in zijn tocht door de hele gemeente. In Achterveld slaapt de Sint de komende weken zelfs enkele keren tijdens zijn reizen door het land.

Arnoud J Spaaij

Sinterklaas vindt het zelf ook een feest om door de straten van Achterveld te rijden. Dat doet hij het liefst in een speciale amfibieboot. ,,Want dat geeft zo'n vertrouwd gevoel", aldus de kindervriend. Een andere reden dat hij in Achterveld voor deze ruime boot kiest, is de ruimte die deze mooie schuit biedt aan de kinderen die in de prijzen zijn gevallen en daarom als VIP's mogen meereizen tijdens de intocht. Ze zaten zaterdag dan ook naast Sinterklaas en de hoofdpiet. Ook op het bordes van huize Sint Joseph, tijdens de ontvangst en toespraak van Sinterklaas, kregen de VIP-kids een prachtige plek vooraan.

Ouders en opa's en oma's uit Achterveld, maar ook uit omliggende dorpen vinden dan ook dat de toegankelijkheid in Achterveld van Sint-Nicolaas een enorm pluspunt is tijdens de intocht.

HORDES KINDEREN Na de ontvangst van de Sint door wethouder Vos, met ambtsketen van de burgemeester van de gemeente Leusden, trok Sinterklaas met zijn gevolg door het dorp. Dat deed hij een week eerder al in Leusden, maar natuurlijk gaat de Sint de hele gemeente door. Tijdens de hele intocht werden pieten volop achtervolgd door hordes kinderen. Feestelijk waren de fotomomenten met nieuwe bewoners van het dorp. Op een aantal plekken langs de route werden de pieten begroet door de kersverse nieuwe Achtervelders, die gelijk volop genoten van deze, voor hun vreemde maar ook feestelijke, traditie.

UITRUSTEN De marketing-piet van Sinterklaas vertelde aan deze krant dat Sinterklaas net als vorig jaar er opnieuw gebruik van gaat maken om in Achterveld uit te rusten tijdens zijn vele gereis door het land. ,,Dat is Sinterklaas vorig jaar heel erg bevallen en daarom komt de Sint weer in het dorp uitrusten. Lekker centraal. Veel rust in het dorp en hopelijk weer regelmatig belangstelling van veel kinderen die gezellig door het slaapkamerraam van Sinterklaas mogen komen kijken", zo vertelde Zwarte Piet. De eerste rust in Achterveld is al woensdag 28 november tussen 15.00 en 16.00 uur. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn sowieso op verschillende momenten in Achterveld aanwezig. De ene keer wandelend en de andere keer in een speciale pakjesbus die door het dorp rijdt. Op de Facebook-pagina van Ondernemend Achterveld maakt Zwarte Piet de locaties, tijden en andere details bekend.

SELFIE Kinderen die bij de Sint komen kijken mogen een leuke selfie maken met de Sint op de achtergrond. Eigenlijk een Sintie dus. Die mag worden ingestuurd via de pagina van Ondernemend Achterveld. Ook mogen de kinderen op 3 en 4 december een schoen zetten bij de slaapkamer van de Sint. Een linker of een rechter schoen. Niet beiden, want anders raakt Zwarte Piet in de war bij het vullen op 5 december. Kortom, Sinterklaas heeft ook dit keer weer veel tijd ingeruimd voor de Achterveldse jeugd.

De slaapkamer van Sinterklaas: Hessenweg 196, Achterveld.