• Arnoud J Spaaij

Sint Jozefschool een gezonde school

ACHTERVELD De Sint Jozefschool is de eerste basisschool in de gemeente Leusden met het predicaat Gezonde School. Wethouder Patrick Kiel kwam het certificaat officieel overhandigen nadat de school al eerder aan een lange reeks van criteria voldeed.

Directeur Jos Koot: ,,Na een inschrijving bij het Voedingscentrum en het aanstellen van een coördinator Gezonde School hebben we een beleidsplan ontwikkeld. Dat ging onder andere in overleg met ouders. Onderdelen zijn het drinken van water in plaats van limonade, kinderen bewust maken van voeding en smaaklessen voor alle groepen van de school."

Gezonde School is geen project, maar een geïntegreerde methode en daarmee een structureel onderdeel van de lessen. Een van de praktijkvoorbeelden is de introductie van een gezonde lunch.

Voor de aftrap kwam de Rabobank Foodcourt naar de Jozefschool, die als onderdeel van lessen over voedselverspilling, de kinderen nieuwe gerechten van oud brood liet maken. Ouders en belangstellenden konden de lekkernijen komen proeven.