Samenwerking Succlean en Van Voorthuysenschool wint onderwijsprijs

LEUSDEN Schoonmaakbedrijf Succlean in Leusden en de Van Voorthuysenschool in Amersfoort hebben de nationale onderwijsprijs voor de provincie Utrecht gewonnen. Samen leiden zij leerlingen met een beperking op tot volwaardige schoonmakers.

Dit doen zij sinds 2013 door een interne stage aan te bieden op scholencomplex De Vosheuvel, waar de Van Voorthuysenschool gevestigd is. ,,We leiden deze bijzondere kinderen op tot volwaardige schoonmakers, zodat ook zij hun bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren en zich hierdoor ook gewaardeerd voelen", aldus Remco Thiecke, directeur van Succlean.

De basis van de aanpak tijdens het project is de professionele werkwijze van het schoonmaakbedrijf. ,,Wij zijn zeer tevreden over deze samenwerking", zegt Rob Lampe van de Van Voorthuysenschool. ,,Eén van onze leerlingen is inmiddels in dienst getreden bij Succlean. Dit onderstreept het succes van het project. Ook andere bedrijven nodigen wij graag uit om samen na te denken over een samenwerking." Het project is genomineerd voor de landelijke onderwijsprijs, die op 25 maart wordt uitgereikt.