• Stichting Russich Ereveld

Russisch Ereveld op Kerstavond verlicht door 865 kaarsjes

LEUSDEN Het Russisch Ereveld in Leusden is dit jaar voor het eerst op Kerstavond verlicht. Vrijwilligers steken kort na zonsondergang 865 kaarsjes aan, zodat alle graven op het Ereveld aan het donker onttrokken worden.

,,Vlak voordat we met onze vrienden en familie het kerstfeest induiken, willen we op 24 december ook op het Ereveld die kracht van licht laten zien'', schrijft de stichting Russisch Ereveld.

,,Deze oorlogsslachtoffers liggen ver van huis begraven en hun families kunnen het graf niet zomaar bezoeken. Dus plaatsen wij dit jaar voor hen een kaarsje'', vertelt Remco Reiding, oprichter van de stichting, die de nagedachtenis aan de in Leusden begraven Sovjetsoldaten levend houdt.

De kaarsjes worden op zondag 24 december vanaf 16.30 uur geplaatst. Iedereen is op deze kerstavond welkom om te helpen, aanmelden kan via info@russisch-ereveld.nl. Het project is mede mogelijk gemaakt door begraafplaats Rusthof.

Na afloop komen mensen bijeen op het voorplein van begraafplaats Rusthof. Daar worden zoals elk jaar warme drankjes geschonken, terwijl een koor kerstliederen zingt en iedereen een kerstbal met een boodschap of wens in een herdenkingsboom kan hangen.