• Sportformateurs Leo Steijn en Edwin Korenberg

    Sportformateur Leusden

Leusdens beweeg- en sportakkoord gaat vorm krijgen

LEUSDEN Na de ondertekening van het nationaal sportakkoord is Leusden van start gegaan met de vorming van een lokaal beweeg- en sportakkoord. Sportformateurs Leo Steijn en Edwin Korenberg begeleiden dit proces. Steijn en Korenberg menen door een beweeg- en sportakkoord te realiseren er nog meer mensen kunnen gaan bewegen en sporten binnen de Gemeente Leusden.

Leusden is een sportieve gemeente. Korenberg: ,,Veel Leusdenaren sporten al en we hebben in Leusden ook een sterke verenigingscultuur." Toch geloven Steijn en Korenberg dat er meer kansen zijn voor Leusden. ,,Door meer samen te gaan werken binnen Leusden zou je nog meer mensen kunnen gaan verleiden om te gaan bewegen en sporten. Bijvoorbeeld tussen welzijns- en zorgorganisaties en sportorganisaties. Maar ook het bedrijfsleven zou hier een rol in kunnen spelen. Ook zou er gekeken kunnen worden hoe we de mooi openbare ruimte welke Leusden rijk is, nog beter kunnen benutten in het kader van bewegen.

De ambitie van de sportformateurs is in elk geval helder: ,,Wij willen een akkoord dat meteen in de praktijk kan worden gebracht. Het moet zoveel mogelijk Leusdenaren met plezier in beweging zetten. Met sportverenigingen, bedrijven, scholen, zorg- en welzijnsinstellingen en inwoners willen ze alle kansen en ideeën daarvoor bij elkaar brengen. Steijn: ,,Daarom houden we maandag 4 november tussen 19.30 en 22.00 uur een interactieve bijeenkomst in De Korf. Iedereen met ideeën voor een sportief Leusden is van harte uitgenodigd om te komen!" 

Meer informatie en aanmelden kan door contact op te nemen met Edwin Korenberg via sportformateurleusden@gmail.com of bel naar 06-50258960.