• Ook dit jaar weer bijzondere spellen in Achterveld.

    Arnoud J Spaaij

Programma Koningsdag Achterveld vertrouwd

ACHTERVELD Het programma voor Koningsdag in Achterveld dit jaar is een vertrouwd programma en heeft weinig vernieuwing. Dat laat Danny Make van de organisatie weten. Inmiddels bestaan de festiviteiten in de huidige vorm al weer een aantal jaren. Daarmee sluit het perfect aan bij wat de Achtervelders willen.

Arnoud J Spaaij

 

,,Gewoon een feest voor alle leeftijden," bevestigt Danny Make, die samen met een vrijwilligersgroep en enkele Achterveldse horeca-ondernemingen het feest op poten heeft gezet. ,,We hebben inderdaad het programma net als andere jaren weer georganiseerd. Dus een opening door muziekvereniging DWS om 11.00 uur waarna de Oranje Burendag begint."

Traditiegetrouw wordt er tijdens Koningsnacht, op 26 april, een Ranjadisco voor de allerjongsten uit het dorp gehouden. Dat startersfeest wordt door DJ Remy vanaf 18.30 uur langzaam via een tienerdisco omgevormd naar een feestavond met coverband Finally. Het feest voor volwassenen begint vanaf 21.00 uur. En alles zonder entreegeld, zo laat organisatie PR8veld weten.

Donderdag 27 april is er vanaf 11.00 uur tot ongeveer 21.00 uur aaneengesloten van alles te doen op het feestterrein rondom De Roskam in Achterveld. Maar mochten de weergoden te ongezellig zijn om buiten te zitten, dan is er volop gelegenheid binnen aan te schuiven. Om 11.00 is de rondgang van DWS vanaf huize St. Joseph naar het feestterrein. De Oranje Burendag begint met een Oranjebitter en heeft natuurlijk een bingo. Voor de kinderen is er een kleedjesmarkt, zijn er spelletjes en bijvoorbeeld twee luchtkussens. Om 13:00 uur beginnen de Backfield Battles; toch wel het klapstuk voor de Achterveldse Koningsdag. Danny Make licht vast een tipje van sluier op. Want de onderdelen die in deze competitie gespeeld moeten worden, zijn dan weer wel ieder jaar anders. ,,We hebben een nog grotere stormbaan, namelijk 24 meter lang. Eén van de nieuwe programma-onderdelen is Virtual Soccer. Vier spelers van ieder team krijgen een bril op en door een camera boven de spelers zien zij hun eigen positie, maar de echte wereld dus niet. De toeschouwers kijken gewoon naar feitelijk geblindeerde voetballers. Dat kan wel leuk worden."

Alles is dus heel vertrouwd, maar toch zijn er een paar vernieuwingen. Want de spelonderdelen van de Backfield Battles moeten natuurlijk voor de deelnemers wel een uitdaging blijven. Voor deze spellen kunnen groepen zich inschrijven. De jaarlijks terugkerende competitie kent een wisseltrofee die vorig jaar door vriendengroep De Tuiters werd gewonnen. De rivaliseerde groepen zijn elkaar al weken lang via Facebook aan het opjutten. De strijd om de prijzen zal naar verwachting dus flink zijn, maar de lol is nu al gegarandeerd. Zo rond 17.30 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Daarna blijft het feestterrein open om na te praten over alle activiteiten. DJ Milan Budding verzorgt dan de muzikale omlijsting. Informatie en inschrijven voor de kleedjesmarkt of de Backfield Battles: www. pr8veld.nl.