• De Backfield Battles in Achterveld zijn afgelast.

    Arnoud J Spaaij

Programma Koningsdag

LEUSDEN-ACHTERVELD Het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima met hun gevolg aan Amersfoort gaat ongetwijfeld van invloed zijn op de festiviteiten in Leusden. Al is het maar omdat de gemeente Leusden met een team meedoet aan de regioquiz tijdens de toer van de koning door de binnenstad.

Arnoud J Spaaij

In Achterveld zijn op Koningsdag een aantal activiteiten afgelast. Organisatie PR8veld merkte een tegenvallende deelname aan de kleedjesmarkt en spelmiddag. Mogelijk omdat mensen naar Amersfoort gaan om het bezoek van de koning mee te maken. Maar er is in Achterveld en Leusden genoeg te beleven.

KONINGSNACHT LEUSDEN Om 19.00 uur op de parkeerplaats van de Biezenkamp. Een spetterend optreden van Willie en de Billies. Inmiddels een bekende bij de vaste bezoekers en daarom zorgt de band ongetwijfeld weer voor een gezellige start van de festiviteiten. Tot middernacht.

KONINGSDAG Tussen 07.00 en 08.00 uur reveille vanaf De Til op de fiets. Alle kinderen die goed kunnen fietsen mogen meedoen.

09.45 uur Ook vanaf De Til en ook op de fiets het vertrek quizteam naar Amersfoort. Burgemeester Bouwmeester zwaait het team persoonlijk uit.

10.00 uur Kleedjesmarkt rondom het oude centrum nabij De Til. Kinderen mogen hun speelgoed en andere spullen te koop aan te bieden.

10.00 uur De braderie op de Hamersveldseweg met kunst- en hobbyspullen, eetkraampjes en nog veel meer gezelligheid. Tot 17.00 uur.

10.30 uur De aubade op het Muziekplein bij De Til. Samen zingen met muziekvereniging Lisiduna voor de muzikale ondersteuning. De voorzitter van de Oranje Vereniging Leusden doet een woordje waarna er Nederlandse liederen worden gezongen.

11:00 uur Op het Muziekplein achter De Til organiseert de Oranje Vereniging Leusden in samenwerking met De Til het populaire muziekplein. Tot 17.00 uur.

18.00 uur Op de parkeerplaats van de Biezenkamp. Een lekker muziekfeestje met Nina ten Kate & band en Groove Society van de horeca van de Zwarteweg.

Informatie en inschrijven voor activiteiten in Leusden: robbertschef@gmail.com

ACHTERVELD Koningsnacht gaat van start met een feest voor de kinderen.

18.30 uur in zaal d' Ouwe Peerdestal van De Roskam is er (O) Ranje Disco en ongeveer een uur later Tienerdisco. Met DJ Jaroen. Tot 21.00 uur.

21.00 uur ook in d' Ouwe Peerdestal: Koningsnacht met DJ Jaroen en DJ B&No1. Tussen 21.00 en 22.00 uur Kings Hour.

Koningsdag start ook in Achterveld met muziek.

09.00 uur een muzikale rondgang door muziekvereniging Door Wilskracht Sterk.
10.30 uur koningsdag kijken op een groot TV-scherm bij DAVA's Buurthuishuiskamer
11.00 uur Oranje Burendag in Sint Joseph. Met oranjebitter en bingo.

De kleedjesmarkt en de Backfield Battles zijn afgelast. Informatie: info@pr8veld.nl.