• www.beyondlight.nl
  • MediaRebelz.nl

Turnmeiden Impala helpen bij bijzonder huwelijksaanzoek

LEUSDEN Jeroen van Rooijen heeft woensdag 20 november zijn vriendin Francine Schonenberg ten huwelijk gevraagd. Dat ging op een spectaculaire wijze met medewerking van turnsters en leiders van Impala.

Het stel kende elkaar zo'n 4,5 jaar ongeveer en woont in Leusden. Ze hebben een dochtertje, Faye van net 3, en een zoontje, Kyan van 9 maanden. ,,Francine wilde heel graag dezelfde naam als de kids en ik vond het ook wel tijd worden om onze relatie te bezegelen", legt Jeroen uit.

De grote passie van Francine is turnen, ze geeft les bij Impala in Leusden en is zeer actief in de vereniging. ,,Het was voor mij dan ook heel snel duidelijk daar 'haar meiden' een rol moesten spelen bij het aanzoek."

WILDE UITPAKKEN ,,Met mijn bedrijfje www.devriendelijkedjs.nl hebben we al duizenden bruiloften mogen verzorgen de afgelopen jaren en met onze lichtletters verzorgen we iedere week onder meer veel huwelijksaanzoeken. Ik zie dus heel veel, en wist meteen dat ik wilde gaan uitpakken."

Andere trainsters en de manager van Impala waren meteen enthousiast. De turnmeiden die Francine les geeft hebben in een les waar Francine niet bij was een demo geleerd. Jeroen nodigde vrienden en familie uit en vorige week woensdag was het dan zo ver. ,,Met drie man zijn we de hele ochtend aan het opbouwen geweest.

VERBAASD ,,Zoals altijd kwam Francine twee minuten te laat binnen... Ze keek wat verbaasd en werd door twee turnmeiden naar het midden van de vloer begeleid." De andere turnmeiden kwamen achter het zwarte doek vandaan, namen hun positie in en de muziek startte. ,,Ze lieten een demo zien en Francine begon langzaam wat door te krijgen, vooral toen ze begonnen met een positie in hartvorm."

Aan het einde werd een rode loper uitgerold, waar Jeroen met Faye aan de hand en Kyan in de arm aan kwam lopen. Halverwege de rode loper stond een paaltje met rode knop. Die liet het zwarte doek naar beneden komen, en toonden daarachter de letters met familie, vrienden en meer dan dertig confetti kanonnen. ,,Dikke tranen bij Francine en gelukkig een volmondig 'JAAAA!'"