• Klaas Roskam: ,,Uw kennis en ervaring is meer dan welkom. -

    Eigen foto

Raadgever: 'Al bezig met EVC voor Leusden?'

LEUSDEN In Raadgever komt elke week een ander gemeenteraadslid aan het woord over een zelfgekozen item. Dit keer Klaas Roskam (VVD) over kennis

,,Wat een rare kop, 'waar gaat dit over', zult u wel denken. Als u even Google gebruikt, dan wordt u bedolven onder wat het is en waarvoor het dient. In de kern is het: Eerder Verworven Competenties, kortom hoeveel kennis en kunde heeft u al in huis? Geloof mij dat in de loop der jaren u heel veel meeneemt aan ervaringen, praktische kennis en zijn diploma's handig, maar u heeft veel meer in huis. Mijn vraag aan u is eigenlijk: zet u die kennis en kunde nu al in voor onze mooie gemeente Leusden?"

VRIJWILLIGERS ,,Al onze sportverenigingen en hobbyclubs zijn continu op zoek naar vrijwilligers maar ook het onderwijs kan de nodige hulp gebruiken. Soms heeft ook uw oudere buurman of buurvrouw uw hulp nodig. Al de kennis en kunde die nodig is zit vaak verstopt bij u."

WIJSHEID ,,Kijk om naar elkaar en help elkaar. Maar ook in de gemeenteraad, waar een grote verscheidenheid aan EVC aanwezig is van adviseur, bioloog, edelsmid, ondernemer, ingenieur, medisch opgeleid, timmerman, hebben wij uw kennis en kunde nodig. Het is nooit genoeg en wie de wijsheid in pacht heeft mag het zeggen."

SPEELVELD ,,Blijf niet op de tribune zitten met de opmerking: ze hebben geen idee wat er leeft en wie verzint zoiets, als ze mij gevraagd hadden. Doe mee in het speelveld van Leusden, want met elkaar is Leusden een prachtig dorp."

BETER ,,Natuurlijk zijn er al inwoners die volop als vrijwilliger ergens bezig zijn, maar het kan altijd beter. Geef ons de kans om uw kennis toe te voegen aan ons werk voor u allen in Leusden. De gemeenteraad gaat over veel zaken waar u dagelijks tegen aan loopt."

ENERGIEHUISHOUDING ,,Of het nu gaat om de infrastructuur, wonen en werken, sport, onze jeugd en ouderen te veel om zo op te noemen. Niet te vergeten hoe gaan wij om met de energiehuishouding in Leusden en in de Regio Amersfoort."

GEBRUIKEN ,,Zelf ben ik als vrijwilliger bij tennisvereniging bezig en in de Raad van Leusden en helpen we elkaar in de buurt als het nodig is. De opgedane kennis en kunde kan ik volop gebruiken in mijn woon en leefomgeving bij de club en bij de gemeenteraad."

INGEKLEURD ,,Van welke politieke kleur uw voorkeur ook uitgaat dat hindert niet. De gemeenteraad ziet u graag komen. Met uw kennis en ervaring kan het plaatje nog beter ingekleurd worden.

Vergeet ook de sport, onderwijs en hobby's niet. Natuurlijk vergeet ik iets dan hoor ik dat graag van u. Maar ik ga ook graag met u allen in discussie als dat nodig is.

Bedankt dat u de moeite heeft genomen om het te lezen."

Klaas Roskam, gemeenteraadslid VVD, k.roskam@wxs.nl.