• Lex van Lieshout / ANP XTRA

Gemeente start campagne tegen armoede

LEUSDEN De gemeente Leusden trapt op 12 augustus een nieuwe campagne tegen armoede af. Vooral het niet-gebruik van verschillende regelingen staat daarbij centraal. Volgens wethouder Patrick Kiel maken veel Leusdenaren geen gebruik van deze regelingen omdat ze er geen weet van hebben. De campagne 'Rondkomen in Leusden' moet daar verandering in brengen.

,,Wij gaan steevast na of iemand met een laag inkomen in aanmerking komt voor een financiële regeling. En dat is vaker dan gedacht", stelt Joëlle van Kommer van Stadsring51. ,,Als je te weinig geld hebt om rond te komen, dan maakt een financiële regeling een hoop verschil." Stadsring51 vindt het daarom zo belangrijk dat er aandacht voor komt. Op www.rondkomeninleusden.nl staan alle financiële regelingen op een rij.

HERHALING Het gebruik van financiële regelingen vergroten, is een van de doelstellingen van het armoedebeleid in Leusden. Deze week is de aftrap van de campagne, maar deze zal komend jaar terugkeren. ,,De kracht zit hem in de herhaling", aldus wethouder Patrick Kiel. ,,Samen met organisaties als Voedselbank Leusden, Z-Point en Lariks bouwen we de campagne verder uit. Zo gaan we bijvoorbeeld ook kijken hoe we de aanvraag kunnen vergemakkelijken." Eerder dit jaar opende het Geldloket in Leusden zijn deuren. Daarmee zette de gemeente al nadrukkelijk in op de preventie van financiële problemen.

De campagne 'Rondkomen in Leusden' is een initiatief van het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt, NVA, Z-Point Leusden, Voedselbank Leusden, Raad voor de Cliëntparticipatie Leusden, Huiskamer van Leusden, Geldloket Leusden, Stadsring51, Sociale Dienst Amersfoort/Leusden, Lariks en de gemeente.