• CDA

Bob Sloot nieuwe voorzitter CDA

LEUSDEN Het CDA Leusden-Achterveld-Stoutenburg heeft een nieuwe voorzitter. De leden van de plaatselijke afdeling van de politieke partij wezen Bob Sloot aan als nieuwe preses.

Dat gebeurde vorige week tijdens de Algemene Leden Vergadering. Voor de CDA-leden viel er die avond wat te kiezen. Er waren twee kandidaten die zich beschikbaar hadden gesteld. Bob Sloot, 50 jaar, woont sinds 1995 in Leusden, is als bedrijfskundige opgeleid en werkt als projectmanager voor een landelijke zorgverzekeraar. Hij is getrouwd en heeft een studerende zoon.

MOTORONGELUK Bob Sloot volgt Kees Tolboom op die de afgelopen jaren bestuursvoorzitter was. Tolboom heeft dit voorjaar een ernstig motorongeluk gehad. Na een lange revalidatie is hij inmiddels weer op de been. Daarom kon hij naar de vergadering komen om persoonlijk de voorzittershamer over te dragen aan zijn opvolger.

Het CDA Leusden-Achterveld-Stoutenburg laat weten dat het grote dank verschuldigd is aan Tolboom voor alle jaren dat hij zich heeft ingezet als bestuursvoorzitter en bestuurslid voor het CDA. Volgens de partijleden heeft hij dat op fantastische en enthousiaste wijze gedaan.

VERBINDEND Bob Sloot ziet zijn voorzittersrol als dienend en verbindend. Samen met de CDA-fractie, de leden en het bestuur wil hij het CDA gedachtegoed uitdragen en dit vertalen naar concrete acties voor onze inwoners. Sloot: ,,Als voorzitter wil ik ervoor zorgen dat onze CDA afdeling zich verder kan ontwikkelen naar een actieve ledenpartij waarbij leden mee kunnen praten over belangrijke thema's en dat zij goed geïnformeerd zijn t.a.v. onze standpunten en keuzes. Verder vind ik het belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen het bestuur, de fractie en de leden en dat we goede contacten onderhouden met de regionale CDA besturen."

Om het contact met de leden en inwoners te verbeteren wil Bob zich inzetten de gangbare communicatiemiddelen meer te gaan gebruiken voor het delen van de actualiteit. Daarnaast wil hij de leden ontmoeten en thema avonden organiseren. ,,Ik nodig leden en aspirant leden uit om in gesprek te gaan over zaken die ons allen aangaan en onze mooie gemeente leefbaar maken en houden", aldus Sloot tijdens zijn 'maiden speech'.