• De Nederlandse Taalshow maakt vrienden

    de Bibliotheek Leusden

Tranen van het lachen bij theatershow in de Bibliotheek Leusden

14-09-2019, 11:32 | Lezersnieuws | talitha

Een knallende theatershow afgelopen zaterdag in de Bibliotheek Leusden. Drie acteurs van gezelschap  De Gezelligheid voerden daar hun voorstelling  “De Nederlandse Taalshow maakt vrienden” op.

De voorstelling gaat over Henk, Ingrid en hun buurvrouw Conchita.  Die laatste is oorspronkelijk Spaanse. Dankzij haar buren spreekt ze Nederlands.  Nu slaat het trio de vleugels uit en wil meer mensen Nederlands leren. Daarvoor hebben ze en bruisende quiz bedacht met zang en dans.  Het publiek genoot van een show, waaaan ze ook zelf actief mocht deelnemen.

Zo’n 80 mensen kwamen van de gratis  voorstelling in de Bibliotheek Leusden genieten.  Met deze voorstelling sloot de Bibliotheek Leusden haar activiteiten rondom de Week van de Alfabetisering af.  Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen,  schrijven of rekenen. Daarnaast is er een grote groep mensen niet digitaalvaardig in een tijd waarin de computer vaker en vaker wordt ingezet.

De Bibliotheek  spant zich in om de laagggeletterdheid in Leusden terug te brengen tot nul. Daarvoor is het DigiTaalHuis opgericht. Wekelijks zijn er  verschillende computervaardigheidscursussen en taaltrainingen.

Wilt u meer informatie over de cursussen van het DigiTaalHuis, neem dan even contact op met de Bibliotheek Leusden.