• Frits van Breda

Plannen voor restaurant op Schapenweitje

LEUSDEN Als het aan Hans Greefhorst, eigenaar van Fietswereld, ligt, wordt er eind volgend jaar een totaal nieuwe winkel met werkplaats geopend naast de plek waar hij nu zijn bedrijf heeft ondergebracht. Er zijn vergevorderde besprekingen om een deel van het perceel Hamersveldseweg 71 te kopen. Voor zijn eigen bedrijf heeft hij niet al die vierkante meters nodig. Lex Hülsenbeck, eigenaar van restaurant Bling, wil graag op het vrijkomende deel een nieuw restaurant starten.

Frits van Breda

Fietswereld Hans Greefhorst is tot op heden gevestigd in een verzameling schuren achter de voormalige boerderij Noordwijk. Het oudste deel van deze zogenoemde dwarshuisboerderij dateert waarschijnlijk uit de periode tussen 1800 en 1850. De erven Vrijhoef zijn eigenaar van de boerderij, schuren en het schapenweitje langs de Hamersveldseweg. Als de plannen van de twee ondernemers gerealiseerd worden, zal wel een oude varkensschuur verdwijnen. Op de bovenverdieping was dertig jaar lang de biljartvereniging B.V. 75 gevestigd. Inmiddels is de vereniging verhuisd naar een onderkomen op het Burgemeester Buiningpark.

Wethouder Albert Dragt juicht het initiatief van de ondernemers toe. De gemeente wil graag met ze praten over de plannen voor de nieuwbouw. Er wordt dan ook gekeken naar de mogelijkheid om de Librije, zoals het fietspad en het naastliggende voetpad heet, aantrekkelijker te maken. Het zou een meer uitnodigende toegangsweg voor de Hamershof kunnen worden. Raadsleden die zich zorgen maken over de parkeerproblematiek in en rond De Hamershof kan hij geruststellen. Als de plannen doorgaan komen er zeventien parkeerplaatsen bij. Als het aan Hans Greefhorst ligt, komt er ook een ruimte waar fietsers hun rijwiel kunnen stallen. Hij wil op die plek dan ook de mogelijkheid bieden om de accu's van e-bikes op te laden. Over zijn plannen voor een mogelijk nieuw restaurant wil Lex Hülsenbeck zich nog niet uitlaten. ,,De intentie is er. Na vijf jaar Bling is het wat mij betreft tijd voor iets anders."

foto Het Schapenweitje aan de Hamersveldseweg.