• Fort33

Taart van Opgeruimd Leusden voor jeugd Fort33

LEUSDEN Al het vuurwerk dat met oud en nieuw de lucht is ingeschoten, is ook weer omlaag gekomen en moest opgeruimd worden. In Leusden heeft een groep inwoners de handen ineen geslagen om al het vuurwerkafval te verzamelen en weg te gooien. Dat is het burgerinitiatief Opgeruimd Leusden.

Samen met de gemeente probeert Opgeruimd Leusden te stimuleren dat mensen snel hun straatje schoonvegen. Tot en met de zaterdag na Oud en Nieuw konden Leusdenaren hun vuurwerkafval daarom gratis inleveren bij de milieustraat. En degene die het meeste vuurwerk inbracht, won zelfs een cadeaubon. En de drie leukste foto's op sociale media maakten kans op lekkere taart van Opgeruimd Leusden.

Fort33 en jongerenwerk Lariks hebben de jeugd die Oud en Nieuw hebben gevierd op het parkeerterrein aan de Bavoortseweg voor jongerencentrum Fort33 stiekem opgegeven. Na het maken van goede afspraken hebben veel jongeren uit Leusden daar het nieuwe jaar gevierd met veel vuurwerk. Op 1 januari heeft de groep jeugd netjes alle troep opgeruimd en het parkeerplein schoongeveegd. Dit was dus wel een beloning waard. Met een smoes werden ze naar Fort33 gelokt waar ze verbaasd de taart in ontvangst namen van Opgeruimd Leusden.

,,Hiermee willen we laten zien dat er met de jeugd van Leusden heel goed afspraken te maken zijn om de overlast tot een minimum te beperken", zegt coördinator en jongerenwerker Lennert Bont. Op maandag 20 januari wordt de lang beloofde JOP (Jongeren Ontmoetings Plek) aan de Bavoortseweg eindelijk geplaatst en officieel geopend op dinsdag 28 januari om 19.00 uur door wethouder Patrick Kiel. Volgens Bont zal samen met de jeugd hier ook goede afspraken worden gemaakt om te zorgen dat jongeren daar op een prettige manier elkaar kunnen ontmoeten, zodat anderen daar zo min mogelijk last van zullen hebben.