• Prins Hobbykokkie met zijn adjudanten Lauw en Flauw.

    Arnoud J Spaaij

Prins Hobbykokkie is er klaar voor

ACHTERVELD De carnavalisten uit Achterveld hebben weer een nieuwe prins carnaval. Zaterdagavond presenteerde carnavalsvereniging De Puupenkoppen in Ons Gebouw Prins Hobbykokkie. In september maakte de vereniging al het motto bekend: 'Met carnaval maken wij niks klaar'. Zaterdag werd met een afleidende manoeuvre even na 23.00 uur de spanning voor de bekendmaking van de nieuwe prins voor seizoen 2020 nog extra opgevoerd.

Arnoud J Spaaij

Buurman en Buurman, de geanimeerde bouwvakkers uit de kinderserie, lieten het publiek even denken dat er een bouwvakker als prins zou gaan verschijnen. Maar dat pakte anders uit. Buurman en Buurman brachten een grote gedekte tafel mee. Uit het hoofdgerecht verscheen al snel Prins Hobbykokkie. Die liet na zijn opkomst weten wel graag te koken maar tijdens het carnavalsfeest zijn favoriete gerechten door een ander klaar te laten maken.
De prins van Puupenkoppenland, zoals Achterveld tijdens de carnavalsdagen wordt genoemd, Prins Hobbykokkie is in het dagelijks leven Hase van de Vosse. Van de Vosse is sinds 2014 raadslid van de Puupenkoppen. De 53-jarige beroepschauffeur is getrouwd met Marjon en heeft 2 kinderen. Prins Hobbykokkie zal de komende maanden zijn geliefde kookhobby wat minder aandacht kunnen geven want de agenda van een prins is doorgaans goed gevuld.


VAKGENOTEN Adjudant Flauw was al eens prins bij De Puupenkoppen. Twee keer zelfs. En adjudant, ook twee keer eerder. Raadslid Peter Bokkers (34) is dan ook ondanks zijn leeftijd een ervaren carnavallist en zit sinds 2007 in de Raad van Elf. Ook adjudant Flauw kookt en drinkt graag een potje. Bokkers is eveneens chauffeur en getrouwd met Gea uit het Turfgat (Hooglanderveen) en is vader van twee kinderen.
Adjudant Lauw is Ronny Tolboom (47). Inmiddels ook gelauwerd in Puupenkoppenland want Tolboom doet ook al weer geruime tijd mee als raadslid. Hij is getrouwd met Astrid en samen hebben ze ze twee kinderen. De kookkunsten van adjudant Lauw zijn niet subliem. "Maar dan haal ik wel wat lekkers," zo zei hij na opkomst. Een gemakkelijk tak want ook Tolboom is ook vrachtwagenchauffeur. Dus naast koken heeft het drietal in het dagelijks leven ook veel gemeen.


BUREN Buurman en Buurman gingen uiteindelijk op in het gevolg van de prins maar bleken een slimme verwijzing te zijn naar het drietal. De drie mannen zijn in het dagelijks leven niet alleen vakgenoten maar ook buren. Aanleiding om na afloop gezamenlijk huiswaarts te gaan en dat was vanzelfsprekend in de kleine uurtjes.