• In Margareth Degeling (links), Ingrid Rosas (rechts). Foto museum M.A.C. House Leusden uit 2019

    Manuel Poelstra

Bloemendal stuukt museummuur in Leusden

LEUSDEN Bouwbedrijf Bloemendal heeft onlangs een speciale muur gestuukt in het museum M.A.C. House Leusden. De muur gaat als ondergrond dienen voor een grote wandschildering gemaakt door een Peruaanse kunstenaar.

De muur is 6 bij 2.40 meter groot. De kunstenaar, Juan Carlos Delgado, komt speciaal over uit Lima om de wandschildering te maken, die 15 september in het museum onthuld wordt. Aanleiding van het project is een gesloten match tijdens de Matchbeurs Leusden 2018.

KUNSTWERKEN Naast de muurschildering is vanaf de opening ook ander werk te zien van Juan Carlos, zoals tekeningen en stripverhalen. Deze beeldtaal is een directe wijze van communicatie en geschikt om de complexiteit en de vraagstukken van het huidige leven weer te geven. De thema's in zijn werk omvatten de 24 uur-economie, het zoeken naar spiritualiteit, individualisme versus conformisme en armoede versus rijkdom.

Tevens is er ook een tentoonstelling met nieuw werk van regionale kunstenaars die deel uitmaken van het kunstproject DIN A4, de grootste museum collectie van het M.A.C. House Leusden.

OPENING De opening van beide tentoonstelling vindt plaats op zondag 15 september van 14.30 uur tot 17.00 uur. Alle belangstellenden zijn welkom om de tentoonstellingen te bezichtigen onder genot van een drankje en een hapje. Entree is gratis. Het adres is Dalmatië 5 in Leusden. Voor meer info zie de website.