• Wilma Bouwman en Ton van Daatselaar zijn klaar voor aankomende zaterdag.

    Arnoud J Spaaij

Avond vol rockmuziek voor het goede doel

ACHTERVELD Vaak ontstaan er in een café mooie ideeën. Zo ook bedachten Wilma Bouwman en Ton van Daatselaar Backfield Rocks. Een avond vol rockmuziek uit vooral de jaren '60 tot en met '80.

Arnoud J Spaaij

,,Zelf hoeven we niet zo op de voorgrond", leggen Wilma Bouwman en Ton van Daatselaar uit. Hoe ze dat rijmen met hun optreden op het podium aankomende zaterdag wordt al snel duidelijk. ,,De band Afterburn staat centraal en speelt de hele avond bekende rockmuziek. Van Golden Earing tot Deep Purple en van Queen tot Red Hot Chili Peppers. En alles erom heen." Zelf worden Bouwman en Van Daatselaar aangekondigd op de promotie-poster als Toffe Ton en Wilma B. ,,Maar dat is meer omdat het idee ludiek is ontstaan toen we ooit eens samen met Afterburn het nummer Proud Mary van Ike en Tina Turner deden. Wilma zou het live zingen en zocht nog een Ike. Toen was ik toevallig in de buurt", legt Van Daatselaar uit. ,,Toen er ook nog een filmpje van gemaakt bleek te zijn en dat online kwam, was er een act", vult Bouwman lachend aan.

MUZIEK Beiden hebben hun hart aan muziek verpand. Bouwman werkt in een muziekwinkel en besteedt vrijwel al haar vrije tijd aan het dirigeren van verschillende koren. ,,En daarnaast geef ik zangles en zing ik zelf ook." Menigeen kent haar dan ook zeker van haar plek in onder andere shantykoor De Ankervelders. Van Daatselaar stond - zoals hij zelf zegt - in de loop der jaren op heel wat feestjes achter de draaitafel van zijn drive-inn show. Ze troffen elkaar in de organisatie van deze gezellige avond. ,,Eerder was dat in het Trefpunt in Voorthuizen", licht Bouwman verder toe, ,,met het verdwijnen daarvan vonden we dat deze avond niet verloren mocht gaan."

Van het een kwam het ander. Met een ludiek idee ontstaan, maar met hun beider ervaring wilden ze er wel een kwalitatieve avond van maken. ,,Met professioneel licht en geluid en een hele goede band", vertelt Van Daatselaar over de manier van aanpak. ,,Toen we het samen met Elly van Uhm van De Roskam bespraken, kwamen we op het idee om de netto opbrengst ten goede te laten komen aan een goed doel. Daarom schenken we straks een bedrag aan Zorgmanege Zwanenburg in De Glind." Op de manege is er gelegenheid voor dagbesteding en biedt men werkbegeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking, een gedragsstoornis, ADHD, PPD NOS en aan autisme verwante stoornis. ,,We kregen de tip dat de Achterveldse Aline van den Brink sinds kort deze zorg en opvang biedt. We vinden het echt fijn om zo'n lokaal initiatief te kunnen steunen."

Het programma voor zaterdag is inmiddels helemaal rond. De avond wordt afgesloten met een DJ met passende muziek. ,,En we hebben ook nog een verrassingsoptreden. ,,En", Bouwman pauzeert even voor de spanning, ,,daar zeg ik natuurlijk niks over."

Backfield Rocks, 12 oktober 21.00 uur. Zaal: Ons Gebouw, Hessenweg 214 in Achterveld. 15 euro v.v. bij De Roskam Achterveld, Muziekhandel van Willigen Barneveld en The Phonehouse Voorthuizen, 20, euro aan de zaal.