• De eer ging vooral uit naar de zangers, musici, dansers en acteurs.

    Opera Leusden
  • Een van de mooie aspecten van de opera was de samenwerking tussen professionals en lokale amateurkunstenaars.

    Opera Leusden

Organisatie opera bedolven met complimenten

LEUSDEN Zes keer nagenoeg uitverkocht. Het hart van het tot theater omgetoverde Leusderend stond afgelopen week vrijwel voortdurend in de schijnwerpers. Dat had alles te maken met Il Bosco dell'amore. Twee middagen en vier avonden gaf de cast van deze opera een prachtige voorstelling. Ongeveer drieduizend mensen woonden die uitvoeringen van deze muzikale belevenis bij. Tot hun grote genoegen, bleek uit de reacties.

,,In één woord prachtig", zei een van de bezoekers. ,,Wat een fantastische avond", vatte een ander samen. ,,Schitterend, super, heel mooi decor, schitterende muziek'', de meeste operagasten kwamen woorden dan wel superlatieven te kort om hun belevenis bij Il Bosco dell'amore uit te drukken. Ook de accommodatie in de buitenlucht, stijlvol en met veel wit 'aangekleed' door medewerkers van de Stichting Opera Leusden, werd geprezen door mensen die getuige waren van de zes uitvoeringen op Leusderend.

Een van de mooie aspecten van de opera was de samenwerking tussen professionals en lokale amateurkunstenaars van verschillende disciplines in deze productie, een luchtige bewerking van de Cavalli's opera 'Gli Amori d'Apollo et di Dafne'. Daarover berichtte de Leusder Krant al uitvoerig.

Het was de tweede achtereenvolgende keer dat in Leusden een opera op de planken werd gebracht dankzij de inspanningen van Stichting Opera Leusden. Behalve de cast, afkomstig uit Leusden en ver daarbuiten, waren er ook veel lokale bedrijven en organisaties die een rol vervulden, ook al was dat dan achter de schermen. De organisatie werd bedolven met complimenten van enthousiaste bezoekers. ,,Wij als organisatie hebben genoten van alles en zijn uiteraard zeer blij met alle mooie reacties die we kregen en nog steeds krijgen", aldus Mireille den Hartog. Maar de eer ging natuurlijk vooral ook uit naar de zangers, musici, dansers en acteurs.